Drukke tijden voor Blohm + Voss

Cunard

Blohm + Voss, gevestigd in Hamburg, Duitsland, kan niet klagen over te weinig werk: de doks van de scheepswerf, die zich vooral richt op de markten jachtbouw, cruiseschepen en ferry’s, offshore en marineschepen, zijn goed gevuld. Het 133 meter lange en 18 meter brede superjacht Al Mirqab ondergaat momenteel diverse modificaties, wordt opnieuw in de verf gezet en geclassificeerd.

In dok 5 ligt een van de vier fregatten voor de Duitse marine. De werf verwacht de staalwerkzaamheden voor alle vier fregatten binnen de komende vijf maanden af te hebben. Aan de andere kant van het terrein in dok 10 worden aan het schip OOCL Rauma van JR Shipping uit Harlingen onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en een paar honderd meter verder ligt de roro ferry Berlin van Scandlines. Dit schip werd, samen met haar zusterschip Copenhagen, gebouwd bij de werf P+S in Stralsund, maar tijdens de bouw bleken er problemen te zijn met de stabiliteit en de diepgang. Deze problemen zorgden er voor dat P+S failliet ging. Scandlines benaderde Blohm + Voss om het ontwerp te verbeteren en de ferry’s te verbouwen. Volgens Frank Berent van Blohm + Voss is de werf erg blij met de opdracht, aangezien deze er voor zorgt dat de reparatieafdeling van de werf voorzien is van een jaar werk.

Het cruiseschip Queen Elizabeth van Cunard Line is momenteel het pronkstuk in de doks van Blohm + Voss. Het 294 meter lange en 32 meter brede schip kwam op 15 mei aan in het beroemde dok Elbe 17 voor onderhoudswerkzaamheden. Dit dok is met 350 meter bij 58 meter het drie-na grootste droogdok in Duitsland. Tussen 1.000 en 1.200 mensen werken aan de installatie van een generator, classificatie- en schilderwerk, de overhaal van het pod-systeem, vernieuwing van de isolatie van de koelruimtes, de installatie van een scrubber en renovatie van het interieur. De Queen Elizabeth zal op 1 juni opgeleverd worden.

Meer… Blohm + Voss

Related news

List of related news articles