Drukste week van de zomer voor Reddingsbrigade

  • binnenland

De lifeguards van de Reddingsbrigade zijn vorige week ruim 780 keer in actie gekomen waarvan er 38 mensen uit een levensbedreigende situatie zijn gered. 

Het mooie zomerweer van afgelopen week bezorgde de lifeguards van de Reddingsbrigade de drukste week tot nu toe deze zomer. Er is 582 keer hulp verleend, er zijn 99 zoekgeraakte kinderen met hun ouders herenigd, 49 zwemmers uit het water gehaald die in de problemen waren geraakt en er zijn 26 opvarenden in veiligheid gebracht.

Surfers en opvarende in de problemen
In IJmuiden kwamen door de oostenwind een aantal surfers en opvarenden in de problemen.  Door de aflandige wind waren zij niet meer in staat zelfstandig terug te keren naar het strand. In Wijk aan Zee werden de opvarenden van een omgeslagen bootje in veiligheid gebracht en op Texel en bij Den Helder werden door de lifeguards meerdere zwemmers uit het water gered. Dat de Reddingsbrigade ook klaar staat om dieren te redden bleek wel in Den Helder, daar werd door de lifeguards een hond uit de zee gered die door de stroming niet meer terug kon komen.

Zomervakantie afgelopen toezicht neemt af
De vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade bouwen het zomerseizoen langzaam af nu de meeste schoolvakanties zijn afgelopen. Op diverse plaatsen zal het toezicht nog enkele weken met name in de weekenden worden voortgezet. Zoekt u de komende dagen het water op, houd dan goed de informatieborden in de gaten voor lokale aanwijzingen en informatie over aanwezigheid van toezicht. Zwemmen in open water is namelijk nooit zonder risico’s. Volgende week wordt de eindbalans opgemaakt qua hulpverleningen in het zomerseizoen van 2017.

 

Photo:

Related news

List of related news articles