Duikgroep Defensie zoekt naar vermiste vrouw

Marineduikers van de Defensie Duikgroep (DDG) zoeken sinds gisteren langs de Zijldijk in het Zuid-Hollandse Warmond naar de vermiste Sietske van der Poel.

Dit gebeurt op verzoek van burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen van de gemeente Teylingen, waartoe Warmond behoort.

De 36-jarige inwoonster uit Leiden is sinds 28 december vermist. Haar fiets en jas werden de vrijdag van haar verdwijning gevonden op de Zijldijk. De politie heeft na deze vondst het water van de Zijl afgezocht met sonarapparatuur en speurhonden. Dit heeft niets opgeleverd.

Sonar
Op verzoek van de burgemeester zoeken 5 marineduikers van de Defensie Duikgroep een gebied van 4 kilometer af met 2 op afstand bestuurbare onderwaterrobots, de REMUS (Remote Environmental Monitoring System). Deze onderwaterrobots zijn in staat om met hoogwaardige sonarapparatuur zelfstandig en snel de bodem in kaart te brengen. Hierdoor kan gericht gedoken worden op contacten.

Baltic Ace
De Defensie Duikgroep ondersteunt regelmatig de civiele autoriteiten. Gisteren nog is de zoekoperatie de Baltic Ace afgerond. Dit schip zonk begin december op de Noordzee na een aanvaring. In december zochten de marineduikers in het scheepswrak naar 6 vermiste opvarenden. Door de harde wind en de hoge golven moest de zoektocht toen worden gestaakt. Er zijn geen slachtoffers aangetroffen.

Meer… Defensi

Related news

List of related news articles