Duitse scheepsbouwer bestelt voor 114 miljoen euro aan sensoren in Nederland

Het Duitse thyssenkrupp Marine Systems heeft met Thales Nederland een overeenkomst gesloten voor de levering van sensoren ter waarde van 114 miljoen euro. De samenwerking laat het enorme potentieel zien van de nauwe samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse marine-industrie.

HDW Klasse 212A und Fregatte Klasse F124 2 thyssenkrupp Marine System
HDW Klasse en Fregatte Klasse. Foto, thyssenkrupp Marine System.

De sensoren worden geïnstalleerd op oppervlakteschepen voor een hoge mate van omgevingsbewustzijn. De schepen worden gebouwd door thyssenkrupp Marine Systems voor een van zijn internationale klanten. Beide partijen kwamen overeen om verdere details hierover vertrouwelijk te behandelen.

Rolf Wirtz, CEO van thyssenkrupp Marine Systems: “De samenwerking tussen de Duitse en de Nederlandse Koninklijke Marine is al tientallen jaren intensief. Niet alleen door het deels bundelen van krachten, maar er is ook een sterke samenwerking tussen de marine-industrieën. Thales Nederland heeft altijd een belangrijke rol gespeeld als leverancier voor ons en de Duitse marine. We kijken uit naar de voortzetting van deze samenwerking”.