Durf jij een zeilexpeditie rondom de Noordpool te maken?

In juli van dit jaar start zeezeiler Andre Speet vanuit Spitsbergen met de zeilexpeditie Poolcirkel-XL, een reis rondom de Noordpool met zeilschip ‘Mae West’. Het is een Williwaw memorial expedition, in 1977 zeilde Willy de Roos met het jacht Williwaw onder Nederlandse vlag door de Noord Westelijke Passage. Andre Speet zoekt nog 4 expeditieleden voor zijn reis.

In totaal gaat het om 9200 zeemijl in 3 etappes. De start is in Spitsbergen en dan via de Russische Arctische Oceaan en Bering Straat naar Alaska, 3900 zeemijl. Vervolgens van Alaska naar de westkust van Groenland, 2500. En de laatste etappe van West Groenland naar Spitsbergen, het sluitstuk over de Atlantische Oceaan.

Hoe lang de reis gaat duren is nog onduidelijk. De start is met een meerjarig-schema maar het doel is om de hele route veel sneller af te leggen en als het lukt zelfs in een seizoen.

Stap jij aan boord?
Er is plek voor 4 sportieve deelnemers die een avontuurlijke uitdaging zoeken, man of vrouw en je moet fysiek en financieel aan de expeditie kunnen bijdragen. Tegen sterk gereduceerde bijdrage wordt er 1 plek gereserveerd voor een jong talent, man of vrouw. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de site.