DutchWorkboats’ Fast Survey Boat een succes

  • binnenland

DutchWorkBoats

Deze week worden in Amsterdam proefvaarten gehouden met de Fast Survey Boat 7.50 van DutchWorkboats. Het is de tweede boot van dit type dat het jonge bedrijf DutchWorkboats heeft verkocht, na aan Van Oord deze keer aan Koninklijke IHC voor een klant in het Midden-Oosten.

De eerste surveyboot werd in eerste instantie in nauw overleg met Van Oord ontworpen en gebouwd en moest aan een aantal eisen voldoen: niet zwaarder dan 2.750 kg zodat de boot per trailer vervoerd kan worden, snelvarend, stil, comfortabel en veilig. Het resultaat is een snelvarend kantoor, met de nieuwst hightech meetapparatuur, die in de romp geïntegreerd is, zodat surveyors de tijd, die ze normaalgesproken met kalibreren van hun apparatuur bezig zijn, kunnen besparen. Ook wordt flink tijd bespaard bij het uitvoeren van de surveywerkzaamheden, vertel Bruno Tideman, een van de eigenaren van DutchWorkboats: “De huidige gebruikers kunnen de werkzaamheden, die zij eerder in een maand deden, nu in een week afronden.”

Ondertussen heeft het Amsterdamse bedrijf naam gemaakt: deze week verwelkomen zij diverse geïnteresseerde nationale en internationale surveypartijen, overheden en waterbouwers aan boord. Volgende week zal de surveyboot aan IHC opgeleverd worden.

Navingo, Gail van den Hanenberg 

Meer…  DutchWorkboats

Related news

List of related news articles