EchtWerk.nl: online platform voor techneuten

Op 6 januari is een sociale platform voor techneuten ‘EchtWerk.nl’ gelanceerd. Het betreft een online plek waar techneuten en bedrijven actief in de technische branche, hun passie voor de techniek kunnen delen. EchtWerk.nl is een resultaat van een samenwerking van Humares, Get.Noticed & Zippycraft in dienst van de wereld van de techniek.

Op EchtWerk.nl kunnen deelnemers zich profileren, laten informeren en communiceren met collega-techneuten. Een lasser kan bijvoorbeeld een foto van zijn laatste project plaatsen. Een monteur stelt een vakinhoudelijke vraag en krijgt antwoord van zijn collega’s uit heel Nederland. Bedrijven delen hun projecten en een engineer deelt zijn kennis middels een blogartikel.

Alfons Bruekers, directeur operations TU/Eindhoven, één van de ambassadeurs: “Technische studies staan garant voor ’n mooie baan en carrièreperspectief. De spannendste innovaties vinden plaats op de grensvlakken van techniek en maatschappij, en op de raakpunten van domeinen als bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, informatica en fysica. Het delen van inspiratie en kennis op dit vlak is hierbij erg belangrijk. EchtWerk.nl biedt eindelijk deze mogelijkheden voor de techneuten van Nederland: een social platform voor de techniek. Een prachtig initiatief waar passie centraal staat!”.

Patrick van der Ploeg, CEO van mede-initiatiefnemer Humares is blij met het resultaat: “In onze dagelijkse gesprekken met technici en met technische bedrijven merken we dat er behoefte is om passie, kennis en trots over ons mooie vakgebied te delen. Ik ben blij dat wij een rol kunnen spelen in het platform dat dit mogelijk maakt. Vanaf 6 januari is het aan iedereen binnen de technische sector om Echtwerk.nl tot een écht succes te maken!”

Meer… EchtWerk.nl