Economische missie voor scheeps- en jachtbouw naar Duitsland

Bedrijven die actief zijn in de scheeps- en jachtsbouw en zaken willen doen in Duitsland, bestaande contacten willen uitbreiden of een innovatiesamenwerking willen starten kunnen zich aanmelden voor de missie naar Noord-Duitsland van 19 tot en met 23 mei. Aanmelden kan nog tot 29 maart.

De economische missie naar Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg
op het gebied van scheeps- en jachtbouw en de creatieve industrie wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, leidt het deel dat gericht is op de scheeps- en jachtbouw. Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, leidt het deel dat in het teken staat van de creatieve industrie.

De missie loopt parallel aan het werkbezoek dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen aan de deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg van 20 tot en met 22 mei. Zij zullen aanwezig zijn bij enkele programmaonderdelen van de missie.

Voor wie?

Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van scheeps- en jachtbouw, innovatieve maritieme toeleveranciers van schepen en/of (super)jachten, bij voorkeur met innovatieve producten op het gebied van duurzaam varen en
Maritieme kennisinstellingen en start-ups en scale-ups die in deze sector actief zijn.

De maritieme sector geldt als een van de belangrijkste sectoren in Noord-Duitsland en staat internationaal bekend als moderne en gespecialiseerde hightechindustrie. Naar schatting zijn circa 400.000 mensen in Duitsland direct of indirect in de maritieme sector werkzaam. Daarvan zijn circa 83.000 personen werkzaam in de scheepsbouw of toeleverindustrie voor de scheepsbouw. De sector genereert een omzet van circa 50 miljard euro. Ook op lange termijn blijft de maritieme economie een toekomstbranche voor Duitsland, met een hoog groei- en arbeidspotentieel.

De Duitse scheepsbouwsector bouwt voornamelijk grote zeegaande cruiseschepen, jachten, marineschepen en luxe riviercruiseschepen. De orderboeken laten zien dat de Duitse scheepbouwsector succesvol is en wat betreft zeegaande schepen wereldwijd tot de top 5 behoort.

Met name de werven met de focus op grote cruiseschepen doen het goed. Deelname aan de missie geeft u de mogelijkheid om in contact te komen met deze zeer kennisintensieve industrie en de opties voor samenwerking op handels- en/of innovatieterrein te verkennen. U bezoekt behalve Rostock in Mecklenburg-Voor-Pommeren, ook de andere belangrijke Noord-Duitse steden Hamburg en Bremen.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.rvo.nl.