Edorado opent assemblagehal voor elektrische boten in Dordrecht

De maritieme high-tech start-up Edorado heeft vandaag hun nieuwe
assemblagehal bij de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht geopend. Ook is het nieuwe ontwerp van de Edorado watertaxi gepresenteerd.

Edorado is opgericht door de ondernemers, Giel Groothuis en Godert van Hardenbroek. Het bedrijf werkt aan de ontwikkeling van het snel elektrisch varen voor consumenten. De assemblagehal is mogelijk gemaakt door een aantal nieuwe investeerders.

Eerste vlaggenschip Edorado 8S

In de assemblagehal wordt gebouwd aan het eerste vlaggenschip, de Edorado 8S. Deze volledig elektrisch aangedreven boot is grensverleggend op het gebied van duurzaamheid, comfort en vaarbeleving. Net als Tesla’s “Ludicrous Mode”, geeft het opstijgen in de deze snelle elektrische boot een sensationele ervaring volgens de makers.

Voor pleziervaart en beroepsvaart

Het door Edorado ontwikkelde technische platform, is toepasbaar voor de pleziervaart en voor de professionele markt, zoals watertaxi’s. De actieve draagvleugels vormen de basis voor de boten. Deze technologie wordt ontwikkeld in samenwerking met Harry Larsen, expert op het gebied van actieve draagvleugels. Naast de boten voorziet het bedrijf ook in de bijpassende snellaadoplossing.

In 2020 proefvaarten

“De eerste boot gaat nog dit jaar te water en de planning is om in 2020 met klanten te kunnen proefvaren. Direct daarna zal de serieproductie starten.”, aldus Giel Groothuis.

Godert van Hardenbroek: “Het is onze ambitie om over enkele jaren 250 boten op jaarbasis te produceren, met geplande stijging in productievolume tot 3000 boten in de jaren kort daarop.”

Er zijn al 24 boten besteld

“Terwijl de ontwikkeling van onze boten nog in volle gang is, zijn er al 24 boten op voorhand besteld”, zegt Giel Groothuis. “Hieruit blijkt dat de consument om onze elektrische speedboot zit te springen.”

Opening eerste snellaadstation

Edorado heeft een distributeur in Amerika, gevestigd aan Lake Tahoe in Californië en het bedrijf werkt aan een sales en service netwerk wereldwijd. Ook werkt Edorado samen met providers van laadoplossingen
aan een maritime supercharger network. De opening van het eerste maritieme snellaadstation wordt later dit jaar verwacht.