Edward Heerema ontvangt Fellowship-status

  • binnenland

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft ir. Edward Heerema, CEO van Allseas, op 12 april geïnstalleerd als Fellow Chartered Engineer. Het toekennen van de Fellowship-status is een erkenning van het leiderschap en de professionele prestaties van ir. Edward Heerema, waaronder zijn significante en baanbrekende innovatieve bijdragen aan de offshore en maritieme industrie wereldwijd. In Nederland vindt deze toekenning voor het eerst plaats.

“Het is een bekroning op mijn werk” aldus Edward Heerema. De status Fellow Chartered Engineer is het hoogste niveau binnen de kwalificatie Chartered Engineer. Het is een prestigieus eerbetoon dat door vakgenoten wordt toegekend aan prominente ingenieurs die bekend staan en gerespecteerd worden om hun expertise. Edward Heerema heeft zich niet alleen bewezen met zijn uitgebreide ervaring en sterke ondernemerschap, hij heeft ook belangrijke bijdragen geleverd aan zijn werkgebied als geheel en aan het opleiden van nieuwe generaties ingenieurs. Hierbij heeft hij de kwaliteit van de ingenieurswetenschappen verhoogt door leiding te nemen in zijn vakgebied.

Chartership Status
Het achterliggende doel van het Chartership is het voortdurend stuwen van de professionele ontwikkeling van ingenieurs, het stimuleren van innovatie, het borgen van kennis in het vakgebied, en het verzekeren van de maatschappelijke dialoog en verantwoord handelen van de ingenieur. Het Chartership draagt zo bij aan de ontwikkeling van de ingenieurskunde en onderscheidt de ingenieurs die daaraan bijdragen. De titels die hierbij horen zijn Chartered Engineer (MSc-niveau) en Incorporated Engineer (BSc-niveau). Dit zijn internationaal erkende kwalificaties voor ingenieurs met de juiste vakervaring die nu al veelal in de Britse Gemenebestlanden, het Midden-Oosten en in toenemende mate in Azië en Zuid Amerika gangbaar zijn.

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland. Het is gericht op het ondersteunen van ingenieurs in hun professionele ontwikkeling. Op 20 oktober 2014 ondertekenden KIVI en de Engineering Council (EngC) een historische overeenkomst om de internationaal erkende beroepskwalificaties Chartered Engineer en Incorporated Engineer voor ingenieurs ook in Nederland in te voeren.

 

Related news

List of related news articles