Eén naam voor scheepswerven Thecla Bodewes

Sinds 3 november gaan alle vier de Nederlandse scheepswerven van Thecla Bodewes verder onder één naam: TheBodewes Group. TheBodewes Group bestaat uit de voormalige Scheepswerven G. & H. Bodewes in Hasselt, Scheepswerf De Kaap in Meppel, Bodewes Scheepswerf (voorheen De Volharding) in Harlingen en het nieuwste familielid Scheepswerf Peter in Kampen. Alle scheepswerven zijn gevestigd in Nederland.

Om met de overname van de vierde werf te verduidelijken dat alle scheepswerven bij elkaar horen en samen werken heeft de directie besloten om verder te gaan met één naam: The, afkomstig van het begin van haar voornaam, Bodewes. “In Nederland is iedereen goed geïnformeerd over wie wie is en wie wat doet in de scheepsbouw. Vooral in het buitenland werd het steeds moeilijker uit te leggen dat zij zaken deden met één bedrijf”, zegt Thecla Bodewes. Daarnaast is zij van mening dat het interne gevoel van eenheid groter is als alle medewerkers werken voor een bedrijf met dezelfde naam.

TheBodewes Group in Harlingen en Kampen is gespecialiseerd in het ontwerp en nieuwbouw van alle segmenten voor zowel zeegaande als de binnenvaartschepen voor de wereldwijde markten. De scheepswerven in Hasselt en Meppel focussen zich vooral op onderhoud en reparatie van schepen.

TheBodewes Group vertegenwoordigde zich voor het eerst onder de nieuwe naam tijdens Europort in Rotterdam.

Meer… TheBodewes Group