Een piraat zonder schip?

piratenschip
Kinderactiviteiten tijdens de zomervakantie in het Noordelijk Scheepvaartmuseum
In de zomervakantie organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum op zes woensdagmiddagen een leuk en actief kinderprogramma. Het schip van Rock de Braziliaan, de huispiraat van het museum, is gezonken tijdens een zware storm. Een piraat zonder een boot?! Dat kan natuurlijk niet: Rock roept hulp in om een nieuw schip te bouwen. Op woensdagmiddag 9, 16, 23, 30 juli en 6 en 13 augustus zijn er allerlei leuke kinderactiviteiten rondom de bouw van dit schip.

Programma
Naast de activiteiten, waarbij kinderen mee kunnen bouwen aan een mooi nieuw houten schip op de binnenplaats van het museum, zijn er op 30 juli, 6 en 13 augustus ook extra activiteiten. Verhalenvertellers, liedjesmakers en acteurs maken een mooie actieve show met en voor de kinderen over oude zeehelden, piraten, stoere boten en prachtige avonturen. Meewerkende artiesten zijn Kasper Peters, Leonieke Toering en Nathalie van Eerden.

Gratis toegang
Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang tot het museum op de aangegeven woensdagmiddagen tussen 13:00 en 16:00 uur. Ze kunnen meedoen aan de activiteiten en bovendien de nieuw vormgegeven piratentocht uitproberen. Ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, gewoon entree. De data van de kinderactiviteiten: 9 juli, 16 juli, 23 juli, 30 juli, 6 augustus en 13 augustus.

Meer… Noordelijk Scheepvaartmuseum