Een studie in de maritieme sector biedt baangarantie

  • binnenland

‘Carrières aan Zee’ zag in 2014 voor het eerst het daglicht. Vanwege het enorme succes wordt de maritieme beurs dit jaar opnieuw georganiseerd. Het evenement geeft jongeren de uitgelezen kans om eens nader kennis te maken met deze interessante sector. Diverse bedrijven, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten en overheden nemen hen mee naar de wereld van werken aan zee en op zee. ‘Carrières aan Zee’ is een initiatief van Maritime Campus Netherlands en vindt plaats op 26 maart as. in het Willemsoordcomplex in Den Helder. De beurs wordt officieel geopend door Voorzitter van de KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders), Tineke Netelenbos.

De maritieme sector biedt prachtige carrièrekansen én een hoge baanzekerheid. Desondanks is de sector bij veel jongeren die een studierichting moeten kiezen, nog onbekend. Met ‘Carrières aan Zee’ krijgen jongeren en hun ouders alsmede andere belangstellenden de unieke mogelijkheid kennis te maken met leren en werken in de maritieme sector. Offshore energie en maritieme techniek staan hierbij centraal. Naast informatie over de verschillende opleidingen en carrièremogelijkheden, staat de beurs bol van doe-activiteiten en spectaculaire demonstraties van reders, oliemaatschappijen, scheepswerven en de Koninklijke Marine.

De ware zeerot aan het woord
Tijdens het evenement vertellen diverse gastprekers meer over het werken aan zee en op zee. Zo geeft Commandeur Hulsker van de Koninklijke Marine een boeiende presentatie over werken bij de marine en een afgevaardigde van All Seas komt spreken over het grootste hefvaartuig ter wereld: de Pioneer Spirit.

Naast het primaire doel, voorlichting aan jongeren uit groep 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit het voortgezet- en beroepsonderwijs, wordt dit jaar extra aandacht besteed aan HBO/WO-studenten en werkzoekenden. Speciaal voor deze laatste twee groepen is een vacatureplein ingericht.

Zero-alcohol
De beurs wordt afgesloten met een ‘frisse’ borrel waar heerlijke non alcoholische drankjes worden geschonken. Een weloverwogen keuze omdat alcohol en techniek nu eenmaal niet goed samengaan. De borrel wordt aangeboden door Grand Hotel Beatrix uit Den Helder/Huisduinen. Tijdens ‘Carrieres aan Zee’ is er specifieke aandacht voor bewust, duurzaam en lokaal. Voor de catering wordt dan ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten. Een primeur, want leverancier in Eerlijk Waar,  Atlantis Handelshuis en cateraar Haantje de Voorste werken hierbij samen om het milieu minder te belasten.

De carrièrebeurs vindt plaats op donderdag 26 maart 2015 van 10.00 tot 18.00 uur in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. De organisatie is in handen van Maritime Campus Netherlands (MCN) en de productie van Pride at Work.

Meer… www.carrieresaanzee.nl

Related news

List of related news articles