Een surrealistische theatervoorstelling in het Noordelijk Scheepvaartmuseum

Op 11 september 2014 beleeft de surrealistische theatervoorstelling Zie Dali haar première in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. In deze unieke voorstelling wordt gespeeld met de werkelijkheid: wat is droom, wat is waar? In Zie Dali ontwaakt de wereldberoemde surrealistische kunstenaar Salvador Dali in het Noordelijk Scheepvaartmuseum voor de ogen van het publiek. Na zijn ontwaken neemt Dali het publiek mee in zijn verrassende en absurde wereld. De voorstelling wordt nogmaals in het Noordelijk Scheepvaartmuseum gespeeld op 12 september 2014 en op 27 maart 2015.

Historisch decor
Na het succes van de voorstelling Drama achter de gevel vormt het Noordelijk Scheepvaartmuseum andermaal het historische decor van een bijzondere voorstelling. De gebouwen zelf vormen weer onderdeel van het toneelstuk. Ditmaal dienen de sfeervolle museumzalen.ls locatie en achtergrond van Zie Dali.

Vorig jaar schreef Don Duyns het toneelstuk Dali, of: hoe word ik beroemd? Dit toneelstuk is voor Stichting Metafora bewerkt door Eva Pantelakis naar Zie Dali. De regie is in handen van Eva Pantelakis, acteurs zijn Fred Rutting, Frank Odijk, Henrieke Louwrink en Astrid Warntjes. De voorstelling wordt na de première in het Noordelijk Scheepvaartmuseum op diverse locaties in de provincie Groningen van september 2014 tot en met april 2015. Opgevoerd. Diverse musea, verspreid door de provincie, zijn speelplek en inspiratiebron. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, reserveren is gewenst. De kosten bedragen €8,50 per kaartje inclusief koffie/thee of €7,50 exclusief koffie/thee. Voor de volledige speellijst en het bestellen van kaarten kunnen bezoekers vanaf 1 augustus terecht op de website www.stichtingmetafora.nl

Meer… Noordelijk Scheepvaartmuseum.