Eerste Chinese visserij MSC gecertificeerd

De Chinese sint-jakobsschelpvisserij Zoneco heeft als eerste Chinese visserij een certificering van de Marine Stewardship Council (MSC) weten te behalen. Deze prestatie van Zoneco, voorheen bekend als Zhangzidao, is een belangrijke mijlpaal voor de wereldwijde beweging voor duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten.

Zoneco sluit zich aan bij een groep van meer dan 250 MSC gecertificeerde visserijen.

De visserij sluit zich hiermee aan bij een groep van meer dan 250 MSC gecertificeerde visserijen die elk hun bijdrage leveren aan het waarborgen van gezonde mariene ecosystemen voor de toekomst. Met de MSC certificering komt er wereldwijde erkenning voor de inspanningen van deze pionier binnen de visserijen. Daarnaast helpt het om de bestaansmiddelen te beschermen van de 20.000 vissers die de visserijcoöperatie in dienst heeft.

Het op het eiland Zhangzidao gevestigde Zoneco produceert op dit moment tussen de 30.000 en 50.000 ton sint-jakobsschelpen per jaar, waarvan het merendeel in China wordt verkocht. De visserij hoopt dat de MSC certificering een hulpmiddel zal zijn om bredere markten aan te boren, waar inkopers van vis-, schaal- en schelpdierproducten en consumenten steeds meer vragen om het MSC-keurmerk.

Meer… Marine Stewardship Councel 

Related news

List of related news articles