Eerste gastles schout-bij-nacht Ben Bekkering aftrap recordpoging Maritime Week

MaritiemeGastlessen

Gisteren heeft Ben Bekkering, plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten van de Koninklijke Marine, een maritieme gastles voor HBO-studenten in Zaandam verzorgd. De les markeerde de start van de Maritime Week 2014 en was de eerste in de traditionele poging om het record ‘maritieme gastlessen geven’ te verbeteren. Vorig jaar werden er 314 in de Maritime Week gegeven. Dit jaar zet organisator Nederland Maritiem Land in op meer dan 400 gastlessen.

Tijdens de vierde editie van de Maritime Week (6 tot en met 14 november) wordt de aandacht op carrièrekansen, het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de maritieme sector gevestigd onder het thema ‘High Tech, Hands On’.

Na de eerste gastles volgde een demo door de nieuwste reddingboot van de KNRM, de Nh1816, die later die avond tot Schip van het Jaar werd verkozen tijdens het Maritime Awards Gala. De Maritime Week wordt op 14 november afgesloten met de laatste maritieme gastles door Tineke Netelenbos, voorzitter Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, aan boord van een P&O Ferry. Dan wordt ook bekend gemaakt of het record van 2013 verbroken is.

Andere highlights van de Maritime Week
8 november: open dag Marin (09.30-17.00 uur) in Wageningen
10 november: gastles bij Wärtsilä in Schiedam door vice president services Fred van Beers
11 november: gastles bij Heerema in Zwijndrecht door CEO Jan-Pieter Klaver
12 november: Wereldwatercollege TU Delft met o.a. een workshop door Jan van der Tempel, CEO van Ampelmann
13 november: McPort event bij Educatief Info Centrum Mainport Rotterdam
13 november: Offshore Network Symposium op de RDM Campus in Rotterdam

Over Nederland Maritiem Land
Nederland Maritiem Land verbindt twaalf maritieme sectoren: havens, offshore, maritieme toeleveranciers, scheepsbouw, zeevaart, waterbouw, maritieme dienstverlening en kennisinstituten, binnenvaart, Koninklijke Marine, watersportindustrie en visserij. Met 12.000 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo’n 200.000 mensen, realiseert de sector een totale toegevoegde waarde van ruim 17 miljard euro.

Meer…  www.maritiemland.nl