Eerste nieuwe Fugro Offshore Coastal Survey Vessel opgeleverd aan Fugro

FOCSV (1)

De Fugro Proteus eerste van de drie schepen die in 2014 worden opgeleverd aan Fugro

Damen heeft het eerste schip opgeleverd aan Fugro van de drie FOCSV’s (Fugro Offshore Coastal Survey Vessels) die Damen zal bouwen. De Fugro Proteus is het eerste schip in een nieuwe klasse, een compact surveyschip dat gebruikt kan worden voor diverse survey-, monitoring- en inspectiedoeleinden.

Het is een uiterst veelzijdig schip, dat geschikt is voor diverse survey- en inspectieactiviteiten, waaronder licht geotechnisch werk, milieuonderzoek, monitoring en inspectie en moonpoolwerkzaamheden. Door de dieselelektrische voortstuwing is de motor bij alle snelheden zeer zuinig.

Veelzijdig en flexibel
De Fugro Proteus is het eerste van de drie surveyschepen die in 2014 aan Fugro worden opgeleverd. De schepen zullen allemaal op andere plaatsen in de wereld worden ingezet en zijn dan ook aangepast aan de specifieke werkomstandigheden ter plaatse. De exploitatiemaatschappij is een specialist op het gebied van het verzamelen van allerlei soorten surveygegevens. Daarom zijn de schepen zodanig ontworpen dat zij flexibel kunnen worden aangepast aan zeer uiteenlopende taken.

De Fugro Proteus is het eerste schip dat Damen voor Fugro heeft gebouwd. Wel hebben de twee organisaties de afgelopen jaren al meer samengewerkt, namelijk bij een aantal ombouwprojecten, waardoor zij al een goede relatie hebben kunnen opbouwen, gebaseerd op vertrouwen en wederzijds begrip.

Meer… Damen 

Related news

List of related news articles