Eerste onderdelen Veja Mate windpark in Eemshaven

  • binnenland

Donderdagavond 10 maart rond 20 uur zijn de eerste onderdelen voor het nieuwe Veja Mate windpark gearriveerd in de Eemshaven. Met behulp van de sleepboten de Taucher O.Wulf 5 en de Wulf 7 kwam het ponton de T.O.W 3 rond 20 uur de Eemshaven binnen. De sleep is afgemeerd in de Julianahaven bij de kade van Orange Blue Terminal. Op het ponton bevonden zich drie buizen die straks als fundering voor de windturbines dienen. In de loop van deze maand zullen er nog meer onderdelen komen.

Het Veja Mate windpark is een Duits windpark dat wordt 95 kilometer ten noordwesten van het Duitse eiland Borkum gebouwd.  Het windpark krijgt een totale capaciteit van 400 megawatt. Veja Mate zal worden aangesloten op de Borwin 2, een groot transformatiestation die al in zee is geplaatst voor andere windparken.

Offshore Windforce, de joint venture tussen Koninklijke Boskalis Westminster NV en Volker Stevin International neemt de bouw van het windpark op zich. Het nieuw gebouwde schip de Seajacks Scylla zal de bouw van het windpark op zich nemen. Het schip gaat werken vanuit de Eemshaven en de Seajacks Scylla zal daarom ook vaak te zien zijn in de Eemshaven. Vanaf maart 2016 worden de onderdelen aangevoerd en naar verwachting zal het schip rond april 2016 starten met de werkzaamheden vanuit de Eemshaven. De monopiles die de Scylla gaat vervoeren hebben een lengte van 85 meter en een gewicht van meer dan 1.300 ton.

Meer… Eemshavenonline.nl 

Related news

List of related news articles