Eerste onderwatercruise ter wereld inclusief excursie naar de Titanic

Luiken dicht en duiken maar: wereldpremière van de eerste onderwater cruise in de geschiedenis van de passagiersscheepsvaart. Voor de eerste keer kunnen gasten cruisen in een onderzeeër en ijsbergen ook van onderen bewonderen tijdens de tiendaagse Atlantische oversteek onder water. De oversteek van de onderzoeksonderzeeër Subcruise 1, die exclusief verkrijgbaar is bij cruiseportaal www.DREAMLINES.nl, is geschikt voor alle passagiers die avontuurlijk zijn ingesteld en de pracht van de onderwaterwereld van de Atlantische oceaan willen aanschouwen. IJsonderzoekers vertellen de passagiers alle wetenswaardigheden over ijsbergen. Het hoogtepunt van de reis is de duikexcursie naar het wrak van de Titanic op een diepte van 3.800 meter. De reis begint met vertrek uit Amsterdam over de Atlantische Oceaan langs Miami met als eindbestemming New York.

Gerenoveerde luxe onderzeeër met panorama lounge
Voor deze wereld primeur is de vroegere onderzoeksonderzeeër in Duitsland in twee jaar tijd omgebouwd tot viersterren cruise-onderzeeër. Een schitterende lounge met een panorama raam van 15 centimeter dik, anti-reflecterend glas zorgt voor een helder zicht onder water. De patrijspoorten in de tot 15 vierkante meter grote hutten zijn speciaal vergroot. Voor passagiers langer dan 1.80 meter zijn er hutten beschikbaar met extra grote bedden. DREAMLINES.nl hecht veel waarde aan de bescherming van het milieu: in plaats van de gebruikelijke atoomaandrijving bij onderzeeërs is een aandrijving op brandstofcellen geïnstalleerd. Bij de verbranding ontstaat zuiver water, dat wordt gebruikt als drinkwater aan boord.

Onderwaterwereld uitgelegd door wetenschappers    
Een bioloog en ijsonderzoeker zijn aan boord en zullen diverse infosessies houden. Zij zullen bijvoorbeeld uitleggen waarom ijsbergen glinsterend blauw zijn en zich voor 80% onder water bevinden. Op de tiendaagse cruise zijn drie tussenstops gepland. Na vier dagen onder zee bereikt de ”Subcruise 1” de pakijs zone. IJsberen leven daar in een beschermd gebied en deze kunt u onverstoord onder water observeren.

Uitzicht op het historische wrak van de Titanic
De volgende stop brengt cruisers naar de positie 41 ° 44 ‘N, 49 ° 57’ W. Bij deze coördinaten zullen marine liefhebbers ongetwijfeld enthousiast worden. Het is de plaats waar de legendarische RMS Titanic zich bevindt, die meer dan 100 jaar geleden zonk op haar eerste reis. Bij rustig weer is een duiktocht naar 3800 meter diepte gepland om het wrak van dichtbij te bekijken. Om de waterdruk op deze diepte te weerstaan, is de romp van de Subcruise 1 speciaal versterkt.

De laatste tussenstop bevindt zich in een warmer oord: de Caraïben zal de inzittenden doen verbazen met adembenemende koraalriffen en tropische vissen. In de panorama lounge worden exotische cocktails geserveerd, terwijl de bioloog u meer vertelt over de Caraïbische onderwater flora en fauna aan de hand van spectaculaire  voorbeelden.

De Atlantische oversteken met de Subcruise 1 starten op 1 april 2016. In totaal zijn er 10 data waaruit u kunt kiezen. De eerste boekingen kunnen gemaakt worden vanaf 31 maart 2015 en het aantal plaatsen is beperkt tot 100 passagiers. De prijzen variëren, net als bij luxe cruises, tussen €400,- en €600,- per persoon per nacht. Zo is de binnenhut al vanaf €3950.- per persoon te boeken. Vroegboekers (tot 30/06/2015) ontvangen €200 boordtegoed. ‘s Werelds eerste onderwater cruise is exclusief te boeken via www.DREAMLINES.nl. Een toelatingsexamen voor het vaststellen van de duikvaardigheden is bij de prijs inbegrepen. Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat, waarmee ze zich ‘Eerste Subcruiser van de wereld’ mogen noemen.

De cruise is geschikt voor iedereen met een gemiddeld fitheids-niveau. Het is belangrijk dat geïnteresseerden niet claustrofobisch zijn. Een verklaring van de huisarts is hiervoor niet nodig.