Eerste schip met strooizout voor de winter aangekomen

  • binnenland

Dinsdag is het 1e schip met zo’n 3 miljoen kilo zout aangekomen bij de strategische zoutloods van Rijkswaterstaat in Raamsdonksveer.

De zoutvoorraad van Rijkswaterstaat aangevuld met circa 75 miljoen kilo, waarmee de totale voorraad wordt aangevuld tot ruim 200 miljoen kilo. Het zout wordt opgeslagen in 4 centrale zoutloodsen en 56 regionale steunpunten.

Wintermateriaal wordt winterklaar gemaakt
Rijkswaterstaat maakt zich op voor de komende winter en start als eerste met het aanvullen van de zoutvoorraad. In de maanden september en oktober vindt de vlootschouw plaats waarbij al het wintermaterieel wordt getest en winterklaar gemaakt. Ook krijgen de chauffeurs van de strooiwagens en sneeuwschuivers een opfriscursus en worden nieuwe routes verkend.

Binnen 2 uur kan er 10.000 kilometer afgelegd worden
Om de gladheid tijdens winterse omstandigheden te bestrijden, kan Rijkswaterstaat 546 strooiwagens en 350 sneeuwploegen inzetten. Daarnaast staan er 2 Firestorms, 1 Lavastorm en 1 Filesproeier klaar. Het wintermaterieel kan binnen 2 uur 10.000 km afleggen om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, preventief te strooien. Als alle wagens actief zijn, werken 1200 mensen aan de gladheidsbestrijding van Rijkswaterstaat.

Related news

List of related news articles