Eerste ‘Week van Ons Water’ van start

Op zondag 11 oktober start de eerste nationale Week van Ons Water. Op diverse plaatsen in Nederland kan het publiek meer te weten komen over wat er allemaal komt kijken bij het waterbeheer in Nederland. Door heel Nederland zijn er publieksactiviteiten als wandelingen, fietsexcursies en waterproefjes op locatie. Een overzicht staat op www.weekvanonswater.nl.

De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om met een gezamenlijk programma van publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van waterbeheer in Nederland. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is op 12 oktober aanwezig bij de oplevering van het innovatieve Ruimte voor de Rivier-project Noordwaard bij de Biesbosch. De Week van Ons Water sluit af met een watermuseumweekend.

Het thema van de eerste Week van Ons Water is ‘waterveiligheid’. Hoe veilig zijn we achter onze duinen en dijken? En hoe houden we droge voeten als we de gevolgen van de klimaatverandering steeds meer gaan merken? Weinig mensen weten wat er dagelijks aan werk verzet wordt om ons land droog en bewoonbaar te houden, wat er nodig is om het drinkwater op peil te houden, ons afvalwater te verwerken en wat de overstromingsrisico’s zijn. Op onswater.nl kan iedereen per postcode relevante informatie vinden. Er staat ook wat je zelf kunt doen in het geval van overstroming, door middel van de app ‘Overstroom ik?’.