Efficiëntere controle vrachtverkeer in Rotterdamse haven

Opening inspectie-locatie Tweedweg in de Botlek, haven Rotterdam
Vandaag 22 april 2015 openen wethouder Pex Langenberg en Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam, de centrale inspectie-locatie aan de Tweedweg, Botlek voor het nawegen en controleren van vrachtauto’s. Daarnaast kunnen ook beladen voertuigen, rij- en rusttijden van chauffeurs, exceptionele transporten, gevaarlijks stoffen en andere zaken op deze locatie nader worden geïnspecteerd.

“Door de controles te bundelen willen we een efficiëntieslag maken voor het vrachtverkeer. Met als doel minder incidenten met vrachtwagens, minder slijtage aan het wegdek en eerlijke concurrentie binnen de transportsector. Dit komt de veiligheid op de weg en de doorstroming op de A15 ten goede, “ aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam.

Het Havenbedrijf maakt zich al jaren sterk op het verbeteren en waarborgen van de bereikbaarheid, kwaliteit, veiligheid en het verduurzamen van het transport. Het realiseren van een controleketen op overbelading van vrachtauto’s draagt daar nadrukkelijk aan bij. Bijna een vijfde van de vrachtwagens op het wegennet is overbelast met lading. Dit leidt tot een grotere ongeval- en pechkans voor vrachtwagens en slijtage aan het wegdek.

Meer… Port of Rotterdam 

Related news

List of related news articles