Eilandhopper vervoert deze zomer ook vracht

Zout laden Avontuur

Eilandhopper Zeilende Veerdienst vervoerd vanaf heden ook vracht in zijn dienstregeling. Wij richten ons op het transport van biologische en streekproducten, kunst en cultuur en/of duurzame producten. Wij vervoeren deze vracht vanaf Amsterdam, Enkhuizen en Lauwersoog naar en tussen alle Nederlandse Waddeneilanden.

Eilandhopper vaart dit jaar voor de zesde vanaf Amsterdam en Lauwersoog naar alle Nederlandse Waddeneilanden. Gasten kunnen opstappen voor een enkele overtocht maar ook een hele week meezeilen. Vroeger werden in zogenaamde beurtveren al onder zeil mensen en passagiers vervoerd. Deze traditie willen wij graag in ere herstellen. Omdat passagiers voor ons de belangrijkste lading blijft, bieden wij aan beperkte hoeveelheden vracht ruimte. Deze vracht wordt vervoerd volgens onze dienstregeling.

Vanaf het begin van onze dienstregeling namen we al fietsen, bakfietsen, bolderkarren, tenten en andere vakantielading mee. In 2013 voer de Avontuur met een lading zout vanaf Texel naar Terschelling. Deze lading werd op de rede van Texel overgeladen vanaf de Tres Hombres, die het onder zeil van Frankrijk naar Texel had gebracht. Daarna werd het naar de zoutrokerij op Terschelling gebracht. De Willem Jacob vaart elk jaar in de herfstvakantie met een symbolische lading kunstmest van Workum naar Warmond, tijdens de jaarlijkse “Strontrace”. Meer informatie en voor het boeken van scheepsruimte zie: www.eilandhopper.nl/vracht/