Eindsprint voor InlandLinks

  • binnenland

Lege container in stacker Eric Bakker lage res

Het Europese achterlandnetwerk InlandLinks sluit een toch al succesvol 2013, af met een forse eindsprint. Recent zijn de rederijen OOCL, Cosco, K-Line en Yang Ming gebruiker geworden van de ‘empty depot tool’ van het netwerk. Hiermee komt het aantal deelnemende rederijen op dertien. Samen zijn zij goed voor ongeveer 60% van de totale Rotterdamse containeroverslag. Nog eens drie rederijen hebben hun interesse getoond.

Ook aan de terminalkant is de belangstelling voor InlandLinks onveranderd groot. In de afgelopen twee maanden hebben zich 15 terminals/depots aangemeld uit Rotterdam, België, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Oostenrijk. Na ‘auditing’ worden de terminals successievelijk in het systeem opgenomen. Door de grote toeloop, in de zomer meldde Contargo al een serie terminals aan, zal het even duren voordat dit proces is afgerond. Naar verwachting zijn er aan het einde van het jaar ruim 60 terminals operationeel aangesloten.

Het gemiddelde aantal bezoekers van de website is door de nieuwe terminals en vooral de introductie van de ‘empty depot tool’, gegroeid van 3500 tot 5500 per maand.

Meer…InlandLinks

 

Related news

List of related news articles