EK Laser dag twee: Heiner behoudt koppositie

  • buitenland

Na de tweede dag van het EK Laser in Aarhus, Denemarken, staat Nicholas Heiner nog steeds aan de leiding in het klassement. Rutger van Schaardenburg, die met Heiner strijdt om het ticket naar Rio, is na vier races een plek gestegen in het klassement en staat nu vijfde.

Heiner behoudt leiding, Van Schaardenburg stijgt een positie naar vijfde plek
Op de tweede dag van het EK Laser in Aarhus zijn twee races gevaren. Met een aflandige wind die veel draait zeilt Heiner de eerste race naar een elfde plek, en Van Schaardenburg naar een negende. De tweede race wordt bij de eerste bovenboei afgebroken omdat er een te grote winddraaiing is, maar na een klein half uur kan de vloot waar de Laser-mannen van de Delta Lloyd Kernploeg in varen daadwerkelijk met de tweede race beginnen: Van Schaardenburg zeilt een 16e plek, Heiner pakt de winst met een eerste plek. Balans na 2 dagen, 4 races: Heiner 1, Van Schaardenburg 5.

Focus moet op de wedstrijd liggen
Steven le Fèvre, coach van Heiner: “We zijn tevreden hoe het gaat. In de eerste race een klein foutje en dat merk je dan direct, maar de tweede race ging prima. Er staat natuurlijk veel op het spel met de selectiestrijd, maar je moet dit benaderen als iedere andere wedstrijd, anders gaan er dingen mis. De focus ligt en moet liggen op de wedstrijd: de structuur, wat doet de wind, hoe ga je zelf. En uiteraard kijk je soms met een schuin oog naar de competitie, maar dat mag echt niet de focus zijn. En daarnaast, dat is nu ook nog allemaal veel te voorbarig. Het is pas dag twee, er moet en kan nog zoveel gebeuren! We moeten ons vooral nog niet rijk rekenen.”

Puntentelling nationale selectiestrijd Heiner – Van Schaardenburg
Van Schaardenburg en Heiner strijden om de nationale selectie: degene met het best opgetelde resultaat van zowel het WK in Canada (begin juli) als dit EK wint de nationale selectie, en dus een felbegeerd ticket naar Rio. Een klassering bij de eerste 20 is een vereiste, waarbij een 20e plek 1 punt oplevert, en een 1e plek 20 punten. Heiner begint dit EK met een 2-0 puntenvoorsprong na het WK in Canada.

 

Related news

List of related news articles