ELA Container Offshore GmbH opgericht

  • buitenland

Nieuwe dochteronderneming levert mobiele offshore accommodaties

Naast de bestaande leveranciers van fossiele brandstoffen die offshore werken neemt het aantal energiebedrijven binnen de groene energie sector op offshore gebied ook flink toe. Steeds verder buiten de kust worden windmolenparken met transformator eilanden inclusief een complete infrastructuur aangelegd. Vanwege de toenemende behoefte aan offshore accommodatie heeft de ELA Container Group besloten een gespecialiseerde onderneming te starten. Günter Albers, Managing Director van ELA Container Group en Hans Gatzemeier, voormalig ELA kwaliteitsmanager, vormen de directie van de nieuwe onderneming.

ELA Container heeft de afgelopen jaren reeds diverse offshore projecten naar volle tevredenheid uitgevoerd. Günter Albers: “Het losmaken van de groep was een logisch gevolg en strategisch een belangrijke stap. ELA Container Offshore GmbH manifesteert zich in een zeer dynamische markt met speciale aandacht voor de specifieke kwaliteitseisen met betrekking tot productie en logistiek die geldt binnen de Offshore Industrie. ” Met de nieuwe dochteronderneming kan ELA snel inspelen op de specifieke wensen van klanten binnen de Offshore Wind en de Olie & Gas Industrie. “ELA Offshore containers kunnen ingezet worden op zeeschepen, transformator platforms en verschillende soorten offshore schepen, pontons en barges.” Zo meldt Hans Gatzemeier. “De containers onderscheiden zich door hun speciale conservering, aangepast aan de maritieme weersomstandigheden op zee en door hun hogere veiligheidsstandaard, levensduur, functionaliteit en comfort.” Alle ELA Offshore modules zijn “Made in Germany” en zijn voorzien van DNV 2.7-1 / EN 12079-1, DNV 2.7-2 en CSC certificering. De 20ft ISO genormeerde Offshore containers zijn compact, laag van gewicht, makkelijk handelbaar, efficiënt uitgerust en eenvoudig aan te passen aan de wensen van de klant.

ELA levert zijn standaard units als Living Quarters, Kantoren, Kantines, Keukens, Wasgelegenheden, Recreatie- en Kleedruimtes, Drying Containers en een range van Cargo Carrying Units. In het geval van ruimtegebrek aan boord kunnen alle ELA Offshore containers 4 hoog gestapeld worden voorzien van modulaire trappenhuizen en loopportalen; hierdoor kan beperkte ruimte zo efficiënt mogelijk worden benut. ELA offshore containers zijn volledig uitgerust voor het benodigde doel, direct inzetbaar en worden turnkey afgeleverd en zo nodig aan boord geïnstalleerd. Naast de A60 isolatie en de brandwerende buitendeuren, die een hoge mate van veiligheid garanderen, zorgt tevens de elektrische installatie met het geïntegreerde ventilatie systeem voor een plezierige, veilige en gezonde atmosfeer. Afhankelijk van de wens van de klant zijn alle ELA Offshore containers leverbaar voor zowel verhuur als verkoop. Direct uit voorraad leverbaar en inzetbaar.

ELA Container Offshore GmbH is tevens goed vertegenwoordigd in Nederland.

Meer… Ela Container Offshore GmbH

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten