Els Burgers schildert chinese impressies

5 DECEMBER 2010

Zeven kunstenaars van GalleryMaritime Middelburg waren in oktober 2010 drie weken te gast bij collega’s in China, Provincie Jiangsu. De Jiangnan University en het China Institute of Research in Modern Art, beiden gevestigd in Wuxi, willen een platform vormen voor uitwisseling met Westerse kunstenaars. De Provincie en de daarin gelegen steden Wuxi en Xitang verzorgden de faciliteiten waarmee o.a. Els Burgers een onvergetelijke kunstervaring kon beleven. Els exposeerde al eerder in China. In 2006 exposeerde zij in het C.Y.Tung Maritime Museum in Shanghai en in 2009 nam zij deel aan het, door GalleryMaritime, georganiseerde uitwisselingproject EAST-meets-WEST. Zij werkte in de zomer van 2009 in Noord Holland samen met 6 Chinese kunstenaars.
Els is tekendocent volwassen educatie in het Zeeuwse en vooral bekend om haar verbeelding van natuur- en landschappelijke fenomenen. Bij GalleryMaritime brengt zij werken die in de zijlijn van maritieme verbeelding staan zoals, een scheepshond op een vrachtschip; Chinese schaaltjes met visbootjes (expositie Chine de Commande), oever-,
waterplanten en schelpen. Deze werken zijn meestal in pastel uitgevoerd. In China pakte Els het anders aan. Daar werd zij getroffen door de Chinese manier van vissen met aalscholvers. Els stapte over op werken met olieverf en maakte verschillende verbeeldingen van deze typisch Chinese viscultuur.
Tijdens de Kunst en Cultuurroute van 5 december 2010 zal Els de in China opgedane impressies in de galerie in praktijk brengen. Wie haar wil zien schilderen is van harte welkom zondag 5 december a.s. vanaf 14.00 in GalleryMaritime aan de Gortstraat.

Lezen over Chinese kunstuitwisselingen kan ook. Van het boek EAST-meets-WEST, Meeting of Minds en Panorama van Xitang zijn exemplaren (alleen) in GalleryMaritime te koop.
De expositie met het werk van Els Burgers en andere Chinese impressies is te zien tot en met 8 januari, 2011.
GalleryMaritime is open donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. En op 2e Kerstdag en 1 en 2 Januari 2011.
Buiten de openingstijden, na afspraak 06 22591452 (ook voor groepen). www.gallerymaritime.nl of [email protected]

Bron: Gallery Maritime, 17-11-2010;