Damen Shipyards Den Helder is een scheepwerf waar op dit moment ongeveer 70 mensen werkzaam zijn. Onze klanten vinden we in de offshore, sleepvaart, visserij, maar vooral ook bij de overheid als de Koninklijke Marine en de Rijksrederij. Wij zijn een onderdeel van de Damen Shipyards Group en vallen daarin binnen de divisie Damen Shiprepair & Conversion. De scheepsreparatiedivisie omvat 15 scheepsreparatiewerven en exploiteert meer dan 40 droogdokken, scheepshellingen en -liften. De projecten in Den Helder variëren van kleinere reparaties en het normale scheepsonderhoud tot complexe verbouwingen en refits. Daarnaast voeren wij ook regelmatig kleinschalige nieuwbouwprojecten uit voor uiteenlopende klanten. Ons doel is met onze gekwalificeerde en gemotiveerde projectteams, de voorkomende werkzaamheden op professionele wijze uit te voeren. Onze medewerkers krijgen de mogelijkheid om kennis, vaardigheden en ervaring op te doen die passen bij de talenten van de werknemers. We vinden het belangrijk dat iedereen in een prettige werkomgeving samen kan werken, de werksfeer is collegiaal en informeel.

Als Verkoper Scheepsreparatie ontwikkel en onderhoud je actief zakelijke relaties met onze ( potentiële ) klanten en relevante stakeholders. Je analyseert markten, identificeert zakelijke kansen, formuleert verkoopplannen inclusief de prospects om nieuwe contracten voor Damen Shipyards Den Helder veilig te stellen. Dit doe je in teamverband. Ook heb je regelmatig contact met de verkopers van de andere werven binnen de divisie. Daarnaast bewaak en beheer je de klanttevredenheid. Je vindt het niet erg om te reizen om onze klanten en zakenpartners te ontmoeten.

De werkzaamheden die je gaat uitvoeren zijn onder andere:

  • Ontdekken van nieuwe klanten en actie ondernemen om nieuwe contracten binnen te halen- Definiëren van winnende proposities voor onze klanten en met aantrekkelijke marges.
  • Onderhandelen over commerciële voorstellen met klanten en voorbereiden van contractondertekening.
  • Op de hoogte blijven van de faciliteiten, mogelijkheden en dienstenportefeuille van de DSC werven.
  • Analyseren van de product-markt-combinaties (PMC's) en/of geografische gebied(en) onder uw verantwoordelijkheid, bepalen van de commerciële mogelijkheden en bijbehorende verkoop- en marketingactieplannen voor deze segmenten.
  • Contact onderhouden met het projectteam van de werf over de voortgang van het contract tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.
  • Bewaken en beheren van klanttevredenheid met betrekking tot ons aanbod als onderdeel van onze verantwoordelijkheid voor het klantenbeheer.- Ondersteunen van collega's bij en initiëren van acties om te allen tijde een hoog niveau van klanttevredenheid te handhaven.

Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.Je werkt graag zowel zelfstandig als in een team.Bij voorkeur heb je vijf jaar commerciële / project ervaring in de maritieme industrie Je bent commercieel ingesteld.Je hebt geen ‘8 tot 5’ mentaliteit Je stelt en communiceert prioriteiten Je kunt goed omgaan met stressvolle situaties.Je neemt verantwoordelijkheid en initiatief als individu en ondersteunt je collega’s waar nodig.Je spreekt vloeiend Nederlands en beheerst de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Een fulltime functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijk verder te ontwikkelen.Parttime werken is bespreekbaar.Een dynamische werkomgeving gericht op maritieme technologie en innovatie.Een passend salaris.Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Metalektro met onder andere 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen Pensioenopbouw bij de PMEEen auto van de zaak Bij gebleken geschiktheid wordt de arbeidsovereenkomst omgezet naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Company profile