Havenbedrijf Amsterdam N.V.

Functioneel Beheerder Divisie Havenmeester

Amsterdam, Nederland
2946 - 4324
August 08, 2022
 • Hot job
 • Wat is vereist?

  • Hbo- werk en denkniveau
  • Minimaal 2 jaar werkervaring als functioneel beheerder
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met BISL, ITIL
  • Kennis van en ervaring met testen en het actualiseren en beheren van applicaties vanuit het gebruikersperspectief
  • Ervaring met informatievoorziening in de nautische processen is een pre
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, en goede beheersing van de Engelse taal is een pre
  • Initiatiefrijk, communicatief sterk, nauwkeurig en analytisch
  • Innovatief, goed door kunnen vragen, signalerend

  Wat krijg je?

  • €2.946 - €4.324 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
  • 36-urige werkweek
  • 158,4 vakantie uren + (feestdagen, waaronder Goede Vrijdag, 1 en 5 mei)
  • Persoonlijk ontwikkelbudget van € 2.000,- en diverse doorgroeimogelijkheden
  • Telefoon en Surface-laptop
  • Thuiswerkplek en thuiswerkvergoeding

  Wat doe je?

  • 45% Doorontwikkelen en testen van applicaties
  • 25% Gebruikersondersteuning
  • 20% Documentatie opstellen
  • 10% Intern overleg

  Vacature

  Als Functioneel Beheerder Divisie Havenmeester bij Port of Amsterdam ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van (nautische) informatiesystemen. Je verbindt deze systemen met de bedrijfsvoering. Je ondersteunt collega’s die gebruik maken van de informatiesystemen door het beantwoorden van vragen, het oplossen van incidenten en het trainen van (nieuwe) collega’s in het juiste gebruik van de applicaties. Ook pas je waar nodig de configuratie aan en signaleer je zelf problemen die je vervolgens oplost. Tevens ben je verantwoordelijk voor het opstellen van documentatie zoals handleidingen, specificaties, requirements, acceptatietestplannen en implementatieplannen. Daarnaast speel je een belangrijke rol in de doorontwikkeling van de functionaliteit van de informatiesystemen in aansluiting op de verschillende gebruikers en behoeftes. Je verzamelt de wensen van gebruikers binnen en buiten de organisatie en werkt deze uit in concrete voorstellen. 

  Je vertaalt hierin de behoeften naar heldere requirements en user stories. Je bent ook betrokken bij de realisatie van de voorstellen door het proces te begeleiden en wijzigingen in de informatiesystemen te testen en te accepteren. Je bent onderdeel van de afdeling Port Office, dat bestaat uit Medewerkers Port Office, ISPS Medewerkers, Resource Coördinatoren en Medewerkers Technische Dienst. Het team wordt aangestuurd door de Manager Port Office & Technische Dienst.

  "Als je het leuk vindt om problemen in systemen op te lossen en hierbij samen te werken met veel verschillende collega’s, en je het uitdagend vindt dat problemen vaak onverwacht optreden, dan is dit een baan voor jou."

  Agenda
  "Tijdens een leuke werkdag heb je een collega waardevolle inzichten gegeven op basis van data, waardoor hij echt verder kan met zijn werk. Jullie hebben intensief samengewerkt en veel aan elkaars input gehad."

  "Op een mindere dag heb je foutieve en ontbrekende data, waardoor je niet aan het verzoek van je collega kunt voldoen. Je bent niet altijd in staat om aan alle informatie te komen die je op dat moment nodig hebt, en dat kan frustrerend zijn."

  Voorbeeld uit de praktijk
  "Een externe afvalinzamelaar waarmee je samenwerkt, meldt dat een factuur is afgekeurd in het systeem. Wat doe je?"

  Allereerst vraag je aan de partij om de factuur in kwestie te sturen, zodat je goed kan kijken waar en waarom het misgaat in het systeem. Als je de factuur hebt ontvangen, kijk je waar in het systeem deze is blijven hangen en of dit terecht is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er verkeerde gegevens zijn ingevuld door de afvalinzamelaar. In dat geval koppel je dit terug en geef je aan hoe de factuur wel ingevuld moet worden om geaccepteerd te worden door het systeem. Het is ook mogelijk dat er een bug in het systeem zit. In dat geval probeer je deze zo snel mogelijk op te lossen, eventueel met hulp van een externe partner.

  Groeipad
  Port of Amsterdam biedt veel ruimte om te ontwikkelen en te groeien. Niet alleen als medewerker, maar ook als persoon. Ze denken met je mee, bieden de kans om je vaardigheden te ontwikkelen en diverse (vak)gebieden te ontdekken. Via het interne opleidingssysteem kun je diverse cursussen en opleidingen volgen. Ook krijg je jaarlijks een persoonlijk ontwikkelbudget van € 2000,-.

  Werken bij Port of Amsterdam
  Port of Amsterdam is de vierde haven van West-Europa en verantwoordelijk voor de ontwikkeling, exploitatie en het beheer van de Amsterdamse havenregio. De haven van Amsterdam maakt deel uit van de grootste ‘airport-seaport-city’-combinatie in Europa. Daarmee is het een belangrijke motor voor de regionale en nationale economie. Samen met partners werkt Port of Amsterdam aan een haven die steeds meer waarde oplevert voor klanten en omgeving, maar wordt ook het voortouw genomen in de verduurzaming van de haven. Alles vanuit de gedachte dat je het juist samen nóg beter kan doen. De pay-off is niet voor niets: “Be Part of a Better Port”. Het bedrijf is al enige tijd in ontwikkeling van een verticaal naar een horizontaal georiënteerd bedrijf, om zo meer wendbaar te worden en beter in te kunnen spelen op de steeds sneller veranderende omgeving. Talenten tot hun recht laten komen, plezier in het werk, verantwoordelijkheid en vertrouwen krijgen, sneller tot resultaat komen, succes vieren. Het zijn allemaal metrics waarop wordt gestuurd om deze beweging verder te ontwikkelen.

  More jobs from Havenbedrijf Amsterdam N.V.

  Posted: 1 month ago

  Verkeersleider Scheepvaart

  Havenbedrijf Amsterdam N.V.
  Amsterdam, Nederland
  3170
  Als Verkeersleider Scheepvaart bij Port of Amsterdam ben je verantwoordelijk voor een vlotte, veilig...
  Posted: 1 month ago
 • Hot job
 • Havenbeambte

  Havenbedrijf Amsterdam N.V.
  Amsterdam, Nederland
  2698 - 3694
  Als Havenbeambte bij Port of Amsterdam ben je verantwoordelijk voor het veilig en bevaarbaar houden ...