Wat is vereist?

 • Minimaal MBO + niveau (bij voorkeur in de nautische richting)
 • Bezit groot vaarbewijs en enkele jaren ervaringen als schipper in de binnenvaart
 • Beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Bereidheid tot het volgen van de verplichte opleidingen
 • Bereid om in volcontinudiensten te werken

Wat krijg je?

 • Minimaal €2.642,- bruto p/m obv schaal 7 gedurende de opleidingstijd
 • Na behalen alle opleidingen doorstroom naar schaal 8 (maximaal 3.618 bruto per maand)
 • Onregelmatigheidstoeslag van ruim 28 %
 • 36-urige werkweek (gemiddeld)
 • 158 vakantie-uren
 • Persoonlijk ontwikkelbudget

De vacature
Als Havenbeambte bij Port of Amsterdam ben je verantwoordelijk voor het veilig en bevaarbaar houden van de vaarwegen in het Amsterdams havengebied. In deze rol voer je verschillende taken uit. Zo vaar je op het patrouillevaartuig en houd je toezicht op het gebruik van de vaarwegen. Ook voer je binnenvaartinspecties uit. Vanuit je rol als Buitengewoon opsporingsambtenaar kan het voorkomen dat je handhavend moet optreden en je proces verbaal moet opmaken. Het is daarom belangrijk dat je zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig bent.

Je registreert de verrichte handelingen in de daarvoor bestemde systemen. Verder word je ter assistentie ingezet bij calamiteiten en de verkeersbegeleiding van (zee)schepen. Daarnaast doe je regelmatig dienst op Meldpunt haven, waar je als frontoffice-medewerker werkt. Je behandelt operationele meldingen, handelt de binnenkomende marifoonberichten af en controleert de reisgegevens van schepen in IVS Next.

Je werkt in volcontinudiensten. Dit houdt in dat je eerst twee dagen de ochtenddienst (06:00-14:15) werkt, daarna twee dagen de avonddienst (14:00-22:15) en dan nog twee dagen de nachtdienst (22:00-06:15). Hierna ben je vier dagen vrij.

Groeipad
Port of Amsterdam heeft ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Zo krijgen medewerkers jaarlijks een persoonlijk ontwikkelbudget van € 2000,-. Collega's stromen regelmatig intern door naar andere functies zoals Verkeersleider of Inspecteur Gevaarlijke Stoffen en Milieu.

Werken bij Port of Amsterdam
Port of Amsterdam is de vierde haven van West-Europa en verantwoordelijk voor de ontwikkeling, exploitatie en het beheer van de Amsterdamse havenregio. De haven van Amsterdam maakt deel uit van de grootste ‘airport-seaport-city’-combinatie in Europa. Daarmee is het een belangrijke motor voor de regionale en nationale economie. Port of Amsterdam is een Port of Partnerships: samen met partners werken ze aan een haven die steeds meer waarde oplevert voor klanten en omgeving.

Agile werken
Port of Amsterdam is al enige tijd in ontwikkeling van een verticaal georiënteerd bedrijf naar een horizontaal georiënteerd bedrijf. Doel is om meer wendbaar te worden en daarmee beter in kunnen spelen op de steeds sneller veranderende omgeving. Bij het realiseren van de inhoudelijke doelen van Port of Amsterdam staat de klant centraal. Bij de nieuwe manier van werken stelt Port of Amsterdam de medewerker centraal. Talenten tot hun recht laten komen, plezier in het werk, verantwoordelijkheid en vertrouwen krijgen, sneller tot resultaat komen, succes vieren. Het zijn allemaal metrics waarop wordt gestuurd om deze verder te ontwikkelen.

More jobs from Havenbedrijf Amsterdam N.V.

Posted: 5 days ago
 • Hot job
 • Coördinator Nautische Opleidingen

  Havenbedrijf Amsterdam N.V.
  Amsterdam, Nederland
  2497 - 3618
  Als Coördinator Nautische Opleidingen bij Port of Amsterdam ben je verantwoordelijk voor het organis...