Als Medewerker Port Office bij Port of Amsterdam werk je in een multidisciplinair team waarin je je collega's van de operationele dienst ondersteunt en faciliteert. Ook ben je vraagbaak voor externe stakeholders. Je bent verantwoordelijk voor het afgeven van vergunningen en ontheffingen voor de diverse nautische onderwerpen. Samen met je team plan je zowel openbare ligplaatsen in als ligplaatsen voor de Riviercruise (circa 2.000 bezoeken per jaar). Ook beoordeel je scheepvaart op het gebied van gevaarlijke stoffen en milieu: je stelt prioriteiten, plant inspecties in en ontfermt je over de toelating en toewijzing van ligplaatsen.

Daarnaast ben je betrokken bij diverse projecten die actief bijdragen aan ontwikkelvraagstukken en beleidsvorming. De focus hierbij ligt op digitalisering, dus het is belangrijk dat je affiniteit hebt met procesanalyses en IT-systemen voor de scheepvaart.

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met digitalisering en procesanalyses
 • Ervaring met nautische wet- en regelgeving
 • Goede beheersing Nederlandse, Engelse en Duitse taal, zowel in woord als geschrift
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Snel kunnen schakelen tussen tactische en operationele vraagstukken
 • Stressbestendig en besluitvaardig

Wat krijg je?

 • € 2.272 - € 4.082 bruto p/m bij 36 uur, op basis van kennis en ervaring
 • 36-urige werkweek
 • 22 vakantiedagen (+ Goede Vrijdag, 1 en 5 mei)
 • Persoonlijk ontwikkelbudget van € 2.000,-
 • Telefoon en Surface-laptop

Groeipad
Port of Amsterdam biedt veel ruimte om te ontwikkelen en te groeien. Niet alleen als medewerker, maar ook als persoon. Ze denken met je mee, bieden de kans om je vaardigheden te ontwikkelen en diverse (vak)gebieden te ontdekken. Via het interne opleidingssysteem, Goodhabitz, kun je diverse cursussen en opleidingen volgen. Ook krijg je jaarlijks een persoonlijk ontwikkelbudget van € 2000,-.

Werken bij Port of Amsterdam
Port of Amsterdam is de vierde haven van West-Europa en verantwoordelijk voor de ontwikkeling, exploitatie en het beheer van de Amsterdamse havenregio. De haven van Amsterdam maakt deel uit van de grootste ‘airport-seaport-city’-combinatie in Europa. Daarmee is het een belangrijke motor voor de regionale en nationale economie. Port of Amsterdam is een Port of Partnerships: samen met partners werken ze aan een haven die steeds meer waarde oplevert voor klanten en omgeving.

Agile werken
Port of Amsterdam is al enige tijd in ontwikkeling van een verticaal georiënteerd bedrijf naar een horizontaal georiënteerd bedrijf. Doel is om meer wendbaar te worden en daarmee beter in kunnen spelen op de steeds sneller veranderende omgeving. Bij het realiseren van de inhoudelijke doelen van Port of Amsterdam staat de klant centraal. Bij de nieuwe manier van werken stelt Port of Amsterdam de medewerker centraal. Talenten tot hun recht laten komen, plezier in het werk, verantwoordelijkheid en vertrouwen krijgen, sneller tot resultaat komen, succes vieren. Het zijn allemaal metrics waarop wordt gestuurd om deze verder te ontwikkelen.