Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) werft een Maintenance Controller die proactief en pragmatisch samen met zijn of haar functionele collega’s van Finance zorgt voor de verdere professionalisering van de administratieve organisatie en de juiste borging van de nodige checks & balances.

Afdelingsinformatie

De hoofdafdeling Asset Management (AM) heeft tot doelstelling het op integrale en efficiënte wijze beschikbaar en bereikbaar houden van de aan het HIC (Haven Industrieel Complex) verbonden infrastructuur.

De hoofafdeling Asset Management bestaat uit de afdelingen Constructions & Dredging, Infrastructure, Data Management, Technical Systems, Staff en Support.

In totaal werken er ongeveer 115 collega’s binnen Asset Management die de doelstellingen van AM verwezenlijken, waaronder:

- het waarborgen van de functionaliteit van de assets binnen door de asset owner gestelde kaders;

- het monitoren van het gebruik van de assets, indien nodig handhavend optredend;

- het toepassen van Asset Life Cycle-management door monitoring, vastlegging en optimalisering van assetcondities en te verwachten levensduren (Technisch, Economisch, Commercieel en Compliant), mede door deze informatie te delen en te verrijken door afstemming met relevante stakeholders;

- het bewaken van de (rest-)capaciteit van de vervoersmodaliteiten binnen het totale infrastructuurnetwerk;

- het inwinnen en beheren van (ruimtelijke) gegevens en het leveren van informatie.

Wat ga je doen?

In deze rol rapporteer je rechtstreeks aan de directeur AM en ben je de linking pin tussen de operatie van Asset Management en de financial controller en business controller binnen Finance.

Jij begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is, om in deze dynamische omgeving, een goede administratieve organisatie te hebben. Samen met je collega Maintenance Controller heb je een duidelijke visie op het inrichten en uitvoeren van de maintenance controllerstaken. Je zorgt voor een effectieve(re) en efficiënte(re) bewaking van het beheersproces van onze onderhoudsprocessen en het verbeteren van de stuurinformatie door onder andere het verder uniformeren van het contractbeheer.

Jij neemt het voortouw om de administratieve organisatie verder te professionaliseren. Je signaleert in- en externe ontwikkelingen en weet deze ontwikkelingen door te vertalen naar de administratieve organisatie. Voor het management treed je hierbij proactief op als sparringpartner, adviseur en/of procesbegeleider op het gebied van de (verbeteringen in de) administratieve organisatie.

- Jij doet verbetervoorstellen om de structuur van de primaire afdelingsprocessen te vereenvoudigen en administratieve last te verlagen.

- Je zorgt voor een onafhankelijke, objectieve toets van de administratieve vastlegging.

- Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, bewaakt en analyseert de afdeling- en objectbudgetten. Je signaleert tijdig afwijkingen i.o.m. de betreffende afdeling en rapporteert hierover. Je volgt de administratieve vastleggingen van onderhoudsactiviteiten in onze kostenadministratie. Je coördineert totstandkomingen van rapportages.

- Je helpt de assetmanagers bij het transparant maken van de juiste stuurinformatie van de onderhoudsprocessen en concepten.

Een belangrijk speerpunt is Digital Operational Excellence (DOE). DOE is een bedrijfsbreed programma dat de aanzet geeft tot een nieuw bedrijfsmodel (en ERP systeem). Een goede administratieve organisatie is hiervoor een must.

Wat vragen wij van jou?

Jij bent een resultaatgerichte Maintenance Controller die stevig in zijn schoenen staat. Je kijkt met een frisse, brede en geïnteresseerde blik naar de processen binnen Asset Management.

Als Maintenance Controller denk je mee, ben je positief kritisch en weet jij anderen mee te nemen hoe wij onze processen nog beter kunnen vormgeven!

Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in bijvoorbeeld de richting van (technische) bedrijfskunde.

Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, waarvan 2 jaar als gesprekspartner MT.

Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met procesoptimalisatie en administratieve organisatie in een complexe omgeving.

Je hebt bij voorkeur kennis van en inzicht in de (bedrijfs)processen en het primaire proces van assetmanagement.

Je hebt uitstekende communicatieve, netwerk- en adviesvaardigheden.

Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Je kunt goed plannen en organiseren, snel schakelen tussen verschillende dossiers en complexe zaken inzichtelijk maken. Je bent proactief ingesteld, gaat eenvoudig het gesprek aan met de interne organisatie en kan zaken scherp formuleren. Je bent analytisch meer dan sterk.

Wat bieden we jou?

Een dynamische functie waarin geen dag hetzelfde is. Een moderne werkplek op een van de mooiste locaties van Rotterdam, in een havenomgeving die continu verandert.

• Salaris in een range tussen de € 3.900,- en € 4.600,- bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring

• Een jaarcontract

• 36-urige werkweek

• Goede pensioenregeling bij het ABP (middelloon-stelsel, waarbij zo'n 70% van de premie door ons wordt vergoed)

• Reiskostenvergoeding voor auto of OV

• Bijdrage aan een sportschool abonnement

• Dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een persoonlijk keuzebudget van 19,6%. Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten, uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer!

Contactinformatie

Als je aan de functie-eisen voldoet en je bent in deze uitdagende functie geïnteresseerd, solliciteer dan voor de sluitingsdatum.

Het Havenbedrijf Rotterdam gelooft in diversiteit en inclusiviteit en handelt hiernaar.

Ben je na het lezen van bovenstaande vacature enthousiast geworden, reageren kan via de sollicitatiebutton. Omdat wij veel waarde hechten aan het naleven van de privacy wetgeving, nemen wij alleen sollicitaties via deze website in behandeling.