Maritiem Research Instituut Nederland

Projectmanager Nautisch Onderzoek

Wageningen, Nederland
Dhr. Dimitri van Heel
December 16, 2022
 • Hot job
 • Wil jij als Projectmanager Nautisch Onderzoek bijdragen aan een veilige en vlotte toegankelijkheid van havens en vaarwegen? Heb je reeds ervaring als onderzoeker en wil je met jouw vaardigheden meewerken aan multidisciplinaire projecten met onze geavanceerde scheepssimulator en scheepsmodellen? Lees hieronder meer over deze vacature.

  Wie zijn jouw collega’s?
  Je komt als Projectmanager Nautisch Onderzoek werken in een team van mensen van verschillende achtergronden en ervaringsniveaus, zoals o.a. scheepsbouwers, wiskundigen, human factor psychologen en maritieme experts. Dit hechte team is binnen MARIN verantwoordelijk voor het uitvoeren van nautisch onderzoek. Hiervoor maken we gebruik van geavanceerde brugsimulatoren, waarvan de software door MARIN zelf is ontworpen.
  We bouwen momenteel een compleet nieuw simulatorcentrum naast ons huidige kantoor! Hiermee zetten we de nieuwste technieken in op het gebied van bewegende simulatoren en VR/AR om allerlei maritieme operaties te simuleren met de hoogste mate van realisme. Inclusief situaties met geautomatiseerde systemen aan boord of met op afstand bewaakte, autonome schepen.

  Wat ga je doen?
  Als Projectmanager Nautisch Onderzoek voer je manoeuvreerstudies uit waarmee we nautische operaties en/of de infrastructuur van havens en vaarwegen kunnen verbeteren. Leuk, afwisselend werk met binnen- en buitenlandse klanten. Je maakt daarbij gebruik van simulatie- en veiligheidsmodellen, maar onderzoekt en werkt ook met allerlei scheepstypen en installaties op de simulatoren. We zoeken dan ook iemand die de kwaliteit van onze nautische manoeuvreermodellen kan waarborgen en doorontwikkelen. Met een team van experts ontwikkel je mathematische modellen van de meest uiteenlopende scheepstypen en voert research uit om de kwaliteit te verbeteren. De modellering wordt steeds belangrijker om goed maritiem onderzoek te doen naar nieuwe scheeps-en voortstuwingsconcepten vanwege verduurzaming en klimaatadaptatie.
  Onze klanten zitten wereldwijd gevestigd, waardoor er ook een grote variëteit aan maritieme projecten langskomt waar jij aan kunt meewerken. De maatschappelijke meerwaarde van onze maritieme onderzoeken wordt steeds groter, denk hierbij aan simulatiestudies voor Europese havens om de toelaatbaarheid van grote LNG of containerschepen te onderzoeken, of het trainen van mooring masters en sleepbootkapteins in het afmeren van een drijvende windmolen op open zee. Kortom, je wordt volledig verantwoordelijk voor je eigen maritieme projecten, van offerte tot aan rapportage. Je werkt hiervoor samen in een team van projectengineers, loodsen en kapiteins. Dit alles binnen een bemoedigende omgeving waar je de ruimte krijgt om te leren, groeien en uit te blinken.

  Wat bieden we?

  • Flexibiliteit in werktijden en een hybride werkregeling om jouw work-life balance te ondersteunen.
  • Mogelijkheid om parttime te werken, minimaal 32 uur.
  • Een aantrekkelijk salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief onze jaarlijkse winstdeling en we bieden daarnaast een uitstekende pensioenregeling.
  • Een stimulerende omgeving die je in staat stelt om je te ontwikkelen met behoud van de vrijheid om je eigen pad te kiezen.
  • Lifecycle allowance van 5,55% van je bruto maandsalaris.
  • 29 vakantiedagen (fulltime) + 5 geplande dagen tussen Kerst en Nieuwjaar.
  • Ruime mogelijkheden voor je professionele ontwikkeling zoals een studie en loopbaanontwikkeling.
  • Ontwikkeling door middel van trainingen, bijscholing en coaching.

  Wie zoeken we?

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Afgestudeerd in een relevante opleiding zoals: Maritieme techniek, civiele techniek of maritieme academie met relevante scheepservaring;
  • Je bent een expert op het gebied van hydrodynamica, met diepgaande kennis en ervaring op het gebied van mathematische manoeuvreermodellen.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je beschikt over goede advies-, rapportage en presentatievaardigheden;
  • Je legt makkelijk contacten, kan goed samenwerken, bent creatief en communicatief vaardig.
  • Het is hierbij belangrijk dat je een klantvraag kunt omzetten in relevante maritieme onderzoeken of maritieme trainingsprogramma’s die je met je team zelf uitvoert.

  Wie zijn wij?
  MARIN is een wereldwijd erkend topinstituut in maritiem onderzoek, gevestigd in Wageningen, Nederland. Onze missie is 'Better Ships, Blue Oceans': wij staan voor schone, slimme en veilige scheepvaart en duurzaam gebruik van de zee, vaarwegen en havens. Dit doen we als onafhankelijke kennispartner voor de maritieme sector, overheden en samenleving. We werken met zo'n 400 specialisten op verschillende gebieden die trots zijn op een open en collaboratieve cultuur waarin je je ideeën kunt verkennen en initiatief kunt nemen.

  Meer weten?
  Dimitri van Heel, Teamleider Nautical Operations vertelt je graag meer over de functie. Je kunt hem bellen op (0317) 47 99 16. Wil je liever meteen reageren? Klik direct op de SOLLICITATIE knop.

  More jobs from Maritiem Research Instituut Nederland

  Posted: 19 days ago

  Projectmanager Binnenvaart

  Maritiem Research Instituut Ne...
  Wageningen, Nederland
  De binnenvaart is bijzonder belangrijk voor Nederland om duurzaam goederen te vervoeren. Denk je eve...