Als groeiende sociale onderneming zoekt de Sea Ranger Service een kapitein met sailing endorsement voor de grote zeilvaart (vaargebied unlimited). In deze rol geef je leiding aan het operationele werk op zee. In dienstverband werk je in periodes van twee weken op, twee weken af, varen. Naast het leiding geven aan boord, bestaat deze functie deels uit administratieve werkzaamheden. Dit omvat onder andere het bijhouden en professionaliseren van het ISM/SMS en het vormgeven van de praktische uitvoering van opdrachten in samenwerking met de Head of Operations.

De Sea Ranger Service is een innovatief en snelgroeiend bedrijf. We zijn op zoek naar een gedreven persoon met een passie voor onze missie en het werken met, en trainen van, jonge, onervaren mensen. Iemand die leiding kan geven en die graag mee bouwt aan onze groeiende organisatie. In deze functie rapporteer je aan de Head of Operations.

Wat doen wij
De Sea Ranger Service is een maritieme rangerdienst, denk aan de boswachters van de zee. Met zeilende werkschepen voeren we natuurbeheertaken uit in opdracht van de Rijksoverheid en offshore bedrijven. Deze taken worden uitgevoerd door Sea Rangers; jong volwassenen die jaarlijks geselecteerd en opgeleid worden na deelname aan het Sea Ranger Bootcamp.

Wat hebben we nodig

Als groeiende sociale onderneming zoekt de Sea Ranger Service een kapitein met sailing endorsement voor de grote zeilvaart (vaargebied unlimited). In deze rol geef je leiding aan het operationele werk op zee. In dienstverband werk je in periodes van twee weken op, twee weken af, varen. Naast het leiding geven aan boord, bestaat deze functie deels uit administratieve werkzaamheden. Dit omvat onder andere het bijhouden en professionaliseren van het ISM/SMS en het vormgeven van de praktische uitvoering van opdrachten in samenwerking met de Head of Operations.

De Sea Ranger Service is een innovatief en snelgroeiend bedrijf. We zijn op zoek naar een gedreven persoon met een passie voor onze missie en het werken met, en trainen van, jonge, onervaren mensen. Iemand die leiding kan geven en die graag mee bouwt aan onze groeiende organisatie. In deze functie rapporteer je aan de Head of Operations.

Wat jij gaat doen
• Je bent verantwoordelijk voor alle veiligheidsaspecten van bemanning, schip en milieu;
• Je bent verantwoordelijk voor het veilig navigeren van het Sea Ranger Service schip op de Noordzee;
• Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de operationele werkzaamheden op zee;
• Je bent mede-verantwoordelijk voor alle aspecten van scheepsonderhoud waaronder het ontwerpen en uitvoeren van het periodiek onderhoudsschema;
• Je werkt aan het ISM en zorgt dat deze onder de bemanning gaat leven. Zo nodig pas je het ISM aan om de veiligheid te verhogen.
• Je draagt zorg voor het fysieke en mentale welzijn van de bemanningsleden;
• Je geeft mede vorm aan de operationele processen van de Sea Ranger Service en draagt zorg voor de uitvoering hiervan;
• Je geeft mede vorm aan de (technische) trainingstrajecten voor Sea Rangers en draagt zorg voor de uitvoering hiervan;
• Leidinggevende van alle bemanning, hieronder valt onder andere het voeren van voortgangsgesprekken;
• Nauw contact onderhouden met de Head of Operations om opdrachten, vaarplanningen en andere lopende zaken te bespreken en vorm te geven;
• Met de Head of Operations coördineer je de mediagerelateerde taken vanaf het schip.

Jouw ervaring
• Relevante vaarbevoegdheid inclusief sailing endorsement voor grote zeilvaart (less than 500GT in trading area unlimited);
• Minstens 1 jaar ervaring als kapitein;
• Ervaring in het leiding geven aan, en zeilen met, een deels onervaren crew die veel instructie nodig heeft;
• Ervaring in het trainen van mensen;
• Ervaring in het uitvoeren van opdrachten voor klanten.

Wat jij verder nog meebrengt

• Je hebt een rustige houding, kan overzicht houden in complexe situaties, kan snel schakelen en helder communiceren;
• Je houdt van een uitdaging, bent ondernemend en werkt graag samen in een team;
• Je houdt ervan mensen te ondersteunen bij hun ontwikkeling, je kan goed luisteren, bent empathisch ingesteld en gemakkelijk te benaderen;
• Je kan goed zelfstandig werken, kan prioriteiten stellen en vraagt tijdig om hulp wanneer je dit nodig hebt;
• Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels, beide talen worden actief gebruikt binnen onze organisatie;
• Je bent in het bezit van een geldig EU paspoort of ID.

Jij bent bereid om
• Met collega’s samen te werken met verschillende achtergronden en in verschillende tijdzones om actief mee te denken in de verdere ontwikkeling van de organisatie;
• Extra uren te werken als dit noodzakelijk is;
• Je in te zetten voor de sociale en ecologische missie van de Sea Ranger Service.

Wie zijn wij

Wij zijn een missie gedreven organisatie waar een divers team van medewerkers met passie werkt aan het herstel van de natuur op zee en binnen de duurzame blauwe economie. Met onze activiteiten dragen we meetbare impact bij aan de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen 8 (werk), 9 (infrastructuur), 10 (ongelijkheid verminderen), 13 (klimaatactie), en 14 (leven onder water).

In een pionierende werksfeer werken we samen aan de groei van de Sea Ranger Service, zowel hier in Nederland alsook internationaal. Een groot deel van ons team werkt op zee. De rest werkt hybride, dus zowel vanuit huis als vanuit een van de werkplekken in Amsterdam en Den Helder. Eens in de twee weken is er de wachtwissel bij het schip waarbij alle collega’s elkaar zien en bij kunnen praten. We vinden een gezonde werk-privébalans en persoonlijke groei belangrijk en geloven dat beide bijdragen aan een sterk team dat klaar is om onze missie verder te brengen. Een aantal waarden die ons nauw aan het hart liggen zijn: veiligheid komt op de eerste plaats, samenwerken staat centraal, we dienen onze missie, het leren stopt nooit, integriteit is belangrijk en we zorgen voor elkaar.

Wat wij bieden
Je werkt dagelijks in een klein hecht team op het schip waarbij iedereen nauw met elkaar samenwerkt. Het enthousiaste wal team ontmoet je elke twee weken bij de wachtwissel. De uitdagende werkzaamheden en de goede klik onderling is wat het werk zo leuk maakt. De vergoeding ligt op een maandsalaris tussen €3800,- en €4300,- bruto per maand exclusief vakantiegeldgebaseerd op full-time betrokkenheid in een werkschema van 15 dagen op en 13 dagen af. De hoogte van het salaris is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt. Je krijgt je woon-werk reiskosten vergoed.

More jobs from Sea Ranger Service

Posted: 1 month ago
  • Hot job
  • Head of Operations

    Sea Ranger Service
    NL
    55000 - 60000
    Als groeiende sociale onderneming zoekt de Sea Ranger Service een fulltime Head of Operations, om he...