Viking Life-Saving Equipment B.V.

Account Manager

Zwijndrecht
November 12, 2020

JOIN VIKING – and save lives for a living

Kom werken bij een bedrijf dat een verschil maakt en help mee aan een veiligere wereld! Zit verkopen in je bloed? Staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel? En kom jij altijd je beloftes na? Dan is VIKING Life-Saving Equipment B.V. wellicht het bedrijf waar jij wilt werken.

VIKING is toonaangevend in maritieme veiligheid en onze missie is duidelijk: we zijn toegewijd aan het beschermen en redden van levens overal ter wereld. We doen het door continue innovaties op het gebied van veiligheidsapparatuur, service en training. En we brengen geweldige mensen samen om het te laten gebeuren.

Ben jij klantgericht, sociaal en communicatief sterk? Dan is de functie ACCOUNT MANAGER echt iets voor jou.

Wat ga je doen?

 • Je bezoekt klanten en inventariseert de wensen
 • Je analyseert en evalueert de markt en herkent zakelijke kansen
 • Je houdt je bezig met de verkoop strategieën van ons business plan
 • Je communiceert contracten of orders door aan onze service of sales teams

Vergroot je vaardigheden op de internationale manier
Je komt op kantoor en controleert je e-mails en volgt de lopende projecten op. Je controleert de status van lopende aanvragen voor contracten of uitstaande offertes. Daarnaast zoek je naar nieuwe mogelijkheden. Je communiceert gemaakte afspraken intern door. Als klanten vragen hebben, adviseer je de verschillende mogelijkheden die we kunnen bieden. Het is een dynamische markt.

Daarom is het belangrijk dat je de klant snel goed advies kunt geven en kunt schakelen tussen de verschillende vragen. Voor de komende dagen plan je interessante bezoeken in en registreert dit in CRM.

Wie ben jij?

 • HBO denk- en werkniveau
 • Goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels
 • Een focus op succes
 • Flexibele instelling
 • Empathisch vermogen
 • Kennis van SAP is een pre
 • Kennis van de maritieme markt, veiligheidsmiddelen, reddingsboten of brandweermaterialen is een pre

Het is belangrijk dat je de klant ons totaalpakket aanbiedt en deze zo veel mogelijk ontzorgt. Ben je daarnaast goed in prioriteiten stellen? Kun je aandachtig luisteren, werk je gestructureerd en ben je stressbestendig? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Interesse?
Vanwege Algemene Verordering gegevensbescherming (AVG) worden alle sollicitaties online ontvangen.

Applicaties worden online ontvangen via “send application”, deze is rechts bovenaan te vinden. Alle sollicitaties worden vertrouwelijk behandeld.

Gewenste startdatum: zo snel mogelijk.

Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen met HR Adviseur Karin Udo op telefoonnummer 088-0080500.

Voor meer informatie over VIKING en onze producten neem eens een kijkje op onze website: www.VIKING-Life.com

Waarom VIKING?
VIKING Life-Saving Equipment is marktleider in maritieme veiligheid en de offshore-industrie. VIKING heeft oplossingen ontwikkeld die de standaard definiëren voor offshore free-fall reddingsbootsystemen. Het bedrijf biedt een uitgebreid productassortiment voor offshore-toepassingen, waaronder een baanbrekend assortiment elektrische reddingsboten.

Samen streven we er altijd naar de beste te zijn en de lat hoger te leggen als het op veiligheid aankomt. We zijn trots om nieuwe en opwindende producten te ondersteunen, evenals nieuwe markten. Onze werkomgeving is informeel en toch professioneel - en een goed gevoel voor humor is altijd welkom.