Eredivisie Zeilen op 2, 3 en 4 oktober in Almere

Dit najaar kan Nederland in Almere voor het eerst kennismaken met Eredivisie Zeilen, de nationale competitie voor zeilclubs. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober zal het Weerwater in hartje Almere het decor zijn voor het eerste weekend van de Eredivisie Zeilen. Deze nationale competitie voor zeilverenigingen, naar voorbeeld van de Duitse ‘Segel-Bundesliga’ en de internationale ‘Sailing Champions League’, staat garant voor zeilspektakel op het hoogste niveau.

Almere grootstedelijke en aansprekende locatie
Simon Keijzer, directeur van de Eredivisie Zeilen en eigenaar van sportmarketingbureau Marvin & Miles is enthousiast over Almere als locatie: “Met de Eredivisie Zeilen willen we het zeilen echt naar de mensen toe brengen. Naast het gekozen format en de verslaglegging speelt ook een aansprekende en toegankelijke locatie daarin een cruciale rol. Met het Weerwater in Almere, direct gelegen aan het centrum van de stad, hebben we die unieke grootstedelijke locatie gevonden!

Het Weerwater in combinatie met de Esplanade, de boulevard langs het water, bieden ons de mogelijkheid om het concept zo te presenteren als we het voor ogen hebben: toegankelijk, vernieuwend en attractief.”

Ook Almere is verheugd met de komst van de Eredivisie Zeilen. Nik Smit, directeur van Almere City Marketing en zelf enthousiast zeiler: “Almere is er trots op de host-city voor de Eredivisie Zeilen te zijn! Met de wedstrijdbaan op het Weerwater, direct aan het centrum, is het voor zowel toeschouwers, zeilers en de zeilsport een unieke locatie.”

Eredivisie Zeilen
Korte wedstrijden, dicht bij de wal, Nederlands beste zeilers en identieke boten. Dat alles gecombineerd met een begrijpelijke uitleg, digitale animaties en online registratie, staat garant voor spektakel op het hoogste niveau. De competitie in 2016 biedt plaats aan 18 teams van Nederlandse watersportverenigingen. Voor het testevenement in 2015 streeft de organisatie ook naar 18 deelnemende verenigingen.

Er wordt gevaren volgens het volgende raceformat: 
• Vloot van 6 J/70’s
• 18 teams
• 45 races per event
• 15 races per club per event
• 20 minuten max per race
• Up and down wedstrijdbaan
• Jury boten direct op het water
• Fleet racing
• Klassement

2,3, 4 oktober Eredivisie Zeilen testevenement 
Op 2, 3 en 4 oktober 2015 wordt er een volledig wedstrijdweekend gevaren. Dit wedstrijdweekend dient als test en wordt georganiseerd door Eredivisie Zeilen BV in samenwerking met de lokale zeilvereniging WSV Flevomare. Voor 2016 wordt op dit moment hard gewerkt aan een competitie bestaande uit 5 volledige wedstrijdweekenden. Daarbij wordt iedere speelronde een andere locatie ergens in Nederland aangedaan.

Deelname
Deelname aan de Eredivisie Zeilen staat open voor alle bij het watersportverbond aangesloten zeilverenigingen. Per vereniging kan er een team deelnemen. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 20 zeilers. Deelname is vrij voor mannen, vrouwen en jeugdleden, amateurs en professionals mits aangesloten bij de zeilvereniging. Inschrijven voor het testevenement kan tot 1 september 23.00 uur via eredivisiezeilen.nl