Ervaar de toekomst tijdens de ‘Maritime Week’

  • binnenland

De jaarlijkse ‘Maritime Week’ is van 29 oktober t/m 5 november. Bedrijven en opleidingen in de maritieme sector zijn dan geopend voor bezoek. Er vinden seminars plaats en er worden tijdens het ‘Maritime Awards Gala’ vijf prijzen voor innovatieve projecten binnen de sector uitgereikt.  

Zaterdag 29 oktober open dag kennisinstituut MARIN
De week begint op zaterdag 29 oktober met een open dag van het kennisinstituut MARIN in Wageningen, dat onderzoek doet naar mogelijkheden om objecten in de maritieme sector schoner, slimmer en veiliger te maken. Voor de onderzoeken die daar worden verricht, worden waterbakken van 250 meter lang gebruikt om de gedragingen van schepen op volle zee te na te bootsen.

Maandag 31 oktober Maritime Awards Gala
Op maandag 31 oktober vindt in Studio 21 in Hilversum het Maritime Awards Gala plaats. Na de opening door een bijzondere gast uit de politiek, worden hier dé prijzen voor innovatie binnen de Maritieme Sector uitgereikt. Dit gebeurt in bijzijn van zo’n 850 professionals uit de maritieme sector.

Dinsdag 1 november STC & YoungShip masterclass
Op dinsdag 1 november spreken Schout-bij-Nacht Rob Kramer (Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten), Jan Bert Schutrops (President Vopak Nederland) en Jan Gardeitchik (Hoofd Havenmeesterbeleid, Havenbedrijf Rotterdam) in Rotterdam tijdens de STC & YoungShip masterclass over de kwetsbare balans tussen vrije handel en veilige en open handelsroutes.

Woensdag 2 november schijnwerpers op het Loodswezen in Rotterdam
Op woensdag 2 november staan de schijnwerpers op het Loodswezen in Rotterdam. Gedurende deze dag wordt de aandacht gevraagd voor het werk van de vele loodsen die ervoor zorgen dat de scheepvaart veilig op haar plaats van bestemming komt in de verschillende havens van Nederland.

Donderdag 3 november Maritime Innovation Experience
Op donderdag 3 november vindt de Maritime Innovation Experience plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Dit is de plaats voor ontmoetingen, inspiratie en kennisuitwisseling tussen maritiem-technische bedrijven en studenten. Op de Centrale Markt worden op een laagdrempelige manier studenten geënthousiasmeerd voor innovaties in de maritieme sector. Naast deze bijeenkomst vindt ook het Havendebat in Amsterdam plaats.

Vrijdag 4 november officiële opening Full Mission Binnenvaartsimulator
Op vrijdag 4 november vindt in Harlingen de officiële opening plaats van de Full Mission Binnenvaartsimulator, momenteel de meest geavanceerde binnenvaartsimulator ter wereld. De simulator zal in eerste plaats beschikbaar zijn voor onderwijs aan leerlingen en studenten van de Maritieme Academie Holland, maar kan ook ingezet worden voor bedrijfstrainingen of voor opdrachten vanuit de overheid.

Op vrijdag 4 november wordt ook de volledig gemoderniseerde voorlichtingscampagne ‘Zeebenen in de klas’ gelanceerd. Deze campagne is bedoeld om interesse voor het zeevarende beroep te creëren bij leerlingen van groep 7 en 8. Zeevarenden en loodsen die gedurende het jaar gastlessen verzorgen op basisscholen, krijgen in de nieuwe campagne mogelijkheid om met een digibord en Virtual Reality bril het leven aan boord inzichtelijk te maken.

Zaterdag 5 november open dag Zeevaartopleidingen in Amsterdam en Rotterdam 
Wie nog op klassieke manier kennis wil maken met de Zeevaartopleidingen kan op zaterdag 5 november zowel in Amsterdam als in Rotterdam terecht bij open dagen van zeevaartopleidingen. Dit is een van de vele manieren om met een studie in de scheepvaartsector in aanmerking te komen.

Related news

List of related news articles