Europort 2003

18 t/m 22 november 2003


EUROPORT het evenement op de kalender van de internationale maritieme industrie.


Honderden maritieme toeleveringsbedrijven uit de hele wereld – meer dan 800 in 2001 -exposeren en verkopen vele duizenden maritieme producten en diensten, scheepsbenodigdheden, accessoires en materialen op de EUROPORT tentoonstellingen. Zo’n 330 bedrijven buiten Nederland waren aanwezig op EUROPORT 2001, waaronder 13 nationale paviljoens.

De grote en zeer gevarieerde keuze aan scheepsapparatuur en -benodigdheden die op EUROPORT wordt getoond trekt duizenden bezoekers uit het maritieme bedrijfsleven van de hele wereld en uit alle sectoren van de internationale maritieme industrie. EUROPORT 2001 verwelkomde meer dan 27 500 bezoekers uit 80 landen.

Er komen steeds meer leidinggevenden uit de internationale maritieme industrie die een steeds groter wordende, koopkrachtige vraag en invloed vertegenwoordigen. Statistisch onderzoek toont aan dat de bezoekers hoofdzakelijk naar de EUROPORT beurzen komen om daar nieuwe maritieme producten te vinden en technische ontwikkelingen te bestuderen. En de exposanten spelen daar op in. Op EUROPORT 2001 presenteerde zo’n 35% van de exposanten nieuwe producten voor de internationale maritieme markt van EUROPORT. EUROPORT 2003 is dan ook het ideale evenement om uw nieuwe producten te lanceren.

Nederlandse bedrijven claimen terecht dat ze Europees en mondiaal marktleiders zijn op het gebied van baggerwerken, baggeruitrusting en de ontwikkeling van de baggertechnologie. Leidinggevenden uit alle sectoren van de baggerwereld komen naar EUROPORT om kennis te nemen van de nieuwste ontwerpen en constructies van baggerschepen en van de nieuwste baggeruitrusting, om de Dredging Conference bij te wonen en om nieuwe baggermethoden en nog in ontwikkeling zijnde systemen te beoordelen.

Tijdens de EUROPORT week zullen er internationale conferenties worden georganiseerd. De conferenties staan in een innovatief programma stil bij belangrijke onderwerpen voor de mondiale maritieme industrie.

Offshore heeft een directe en indirecte sociaal-economische invloed op de maritieme industrie. De offshore sector oefent een sterke invloed uit in termen van indirecte productie, diensten met toegevoegde waarde en werkgelegenheid. EUROPORT toont vier deelsectoren van de offshore industrie: ondernemingen actief in exploratie en boringen, constructie en installatie, engineering en andere offshore activiteiten.

Nederland beschikt met z’n wijdvertakte netwerk van kanalen en rivieren, vooral de Rijn, over een krachtige binnenvaartvloot en over een belangrijke scheepsbouwindustrie die sleepboten, aken en veerboten bouwt. De bouwers van sleepboten, aken en veerboten bezoeken EUROPORT om kennis te nemen van de nieuwste uitrusting, instrumenten, systemen en diensten voor een succesvolle binnenvaart.

EUROPORT biedt exposanten als erkend maritiem marketingleider vele ondersteunende diensten, faciliteiten en bijkomende evenementen. Daartoe behoren een volledig uitgeruste perskamer, persconferentiefaciliteiten, convenience en topklasse catering, een bank, een internationaal communicatiecentrum, indien gewenst standbouwfaciliteiten, een uitgebreide catalogus en uiterst deskundig, meertalig personeel.

De EUROPORT beurzen worden al vele jaren in Amsterdam gehouden, dat zich steeds weer bewezen heeft als de ideale internationale beurslocatie. De hoofdstad van Nederland is gelegen aan alle grote weg- en railroutes van Europa. Invliegen kan via Schiphol, een van de grootste luchthavens ter wereld. Een verblijf in Amsterdam met z’n uitgebreide aanbod aan hotels, cafés en restaurants is comfortabel en biedt ruimschoots gelegenheid voor zakelijk entertainment.

In november 2003 worden in het Amsterdam RAI internationale tentoonstellingscentrum tegelijkertijd twee grote internationale maritieme beurzen gehouden – METS en EUROPORT. Amsterdam zal in eenzelfde week voor METS duizenden zakelijke bezoekers uit alle sectoren van de pleziervaarthandel en -industrie begroeten en daarnaast de geweldige stroom zakelijke bezoekers uit de maritieme industrie voor Europort verwerken.

RESERVEER NU STANDRUIMTE VOOR EUROPORT 2003.

Neem voor meer details over EUROPORT 2003 contact op met RAI Group, Europort 2003, postbus 77777,
1070 MS Amsterdam, tel +31(0)20-5491212
Fax +31(0)20-5491843

E-mail: [email protected]

Geschiedenis

De eerste editie van EUROPORT werd in 1963 gehouden in Rotterdam. Begin tachtiger jaren nam de RAI Europort over en bracht het evenement naar Amsterdam. De negentiger jaren waren een moeilijke periode.
Ondanks het ontstaan van internationale concurrentie in de vorm van tentoonstellingen volgens een soortgelijk concept en de tanende belangstelling voor tentoonstellingen, slaagde Europort er toch in z’n positie als belangrijke handelsbeurs voor de maritieme industrie te consolideren.
Na 30 tentoonstellingen wordt Europort nog altijd beschouwd als een van de mondiale marktleiders, waar alle sectoren in de juiste verhouding worden gepresenteerd en vertegenwoordigd zijn. Europort heeft zich door de jaren heen onderscheiden met toonaangevende nationale en internationale congressen en jaarvergaderingen van belangrijke brancheorganisaties zoals scheepseigenaren en scheepsbouwers.

Maritieme koepelorganisaties en marktleiders beschouwen Europort als een gerespecteerd maritiem platform waarmee men wil worden geassocieerd. De toekomstverwachtingen en -ontwikkelingen zijn gunstig. De Europese scheepsbouwsector richt zich steeds meer op nieuwe markten.
De combinatie van Europort en METS is uitermate geschikt om deze ontwikkeling verder te stimuleren. Tenslotte worden media als beurzen meer en meer beschouwd als een hulpmiddel om klanten en potentiële klanten te ontmoeten, en de banden verder aan te halen.


 

Bron: RAI Amsterdam, 29-04-2003;