Exclusieve distributieovereenkomst tussen Silvestris en EIN Gulf voor Midden Oosten

Silvestris Aquamotive heeft een exclusieve distributieovereenkomst gesloten met EIN Gulf – Waterfront Division in de Verenigde Arabische Emiraten. De nieuwe partner is verantwoordelijk voor de verkoop van de exclusieve Silvestris 23’ Sports Cabriolet speed boat in de GCC (Gulf Cooperation Council): Saoedi Arabië, Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten, Kuwait, Qatar en Oman. Voor Silvestris is dit de eerste stap in de uitbreidingsstrategie van het verkoopnetwerk buiten Europa. EIN is toonaangevend in ontwikkelingsprojecten van waterfronten en havengebieden in het Midden Oosten. Voor EIN is het partnerschap met dit nieuwe, gepatenteerde, persoonlijke vervoersconcept een belangrijke stap in de uitbreiding van het zakelijk portfolio in de waterfront-steden in de Golf.

Silvestris Aquamotive directeur Jan Willem Schoenmakers: “Deze stap biedt ons de kans om van Silvestris een wereldwijd vertegenwoordigd merk te maken. Onze marketing- en salesactiviteiten richtten zich tot dusver voornamelijk op de Europese markt. Met een sterke zakelijke partner als EIN Gulf, zijn we ervan overtuigd nu ook een sterke troef in handen te hebben om de verkopen snel, doch beheerst, te laten groeien. Ondanks de crisis in de botenbranche is het ons gelukt om deze stap juist nu te maken. Daar zijn we trots op. De GCC biedt een enorm marktpotentieel omdat alle nieuwe waterfrontontwikkelingen in de Golfregio een grote vraag creëren naar onze innovatieve en gepatenteerde concepten voor verplaatsing over het water. Ook geniet de Silvestris de voorkeur voor tendergebruik voor menig kapitein of eigenaar van een megajacht in die regio.”

EIN Gulf – Waterfront Division
EIN Gulf (Co.) Ltd., een zustermaatschappij van EIN Quality Development, is een zeer welingevoerde speler in de nautische industrie in bredere zin. EIN speelde een belangrijke adviesrol bij de ontwikkeling van waterfronten en marina-projecten in Abu Dhabi, Bahrein en Saoedie Arabië. Naast waterfronten is het bedrijf actief in de sectoren Energie en Gezondheid. EIN is al lange tijd thuis in de regio en geniet een goede reputatie. Andre Vreman, managing partner van de EIN groep: “Wij hebben de intentie om met Silvestris een lange-termijn zakelijke relatie op te bouwen. Op korte termijn ligt de focus bij de opbouw van een verkoop- en service netwerk. Zo brengen we de boot onder de aandacht van de juiste groep mensen die zich een dergelijk product kan veroorloven. In een hoogwaardig netwerk van mensen geven we een krachtig visitekaartje af van de boot via hoog gekwalificeerde dealers. De Silvestris vervult de vraag naar exclusief vervoer op het water, met een hoog niveau van comfort en stijl, dat tegelijkertijd als een sportauto vaart. In de waterfront-steden in de Golf zijn verkeersopstoppingen aan de orde van de dag en de Silvestris biedt een aantrekkelijk alternatief voor persoonlijk vervoer over water. We zijn daarnaast ook zeer enthousiast over de duurzame ambities die Silvestris heeft op aquamotive gebied.”

EIN zal de taak van centraal distributeur op zich nemen voor de gehele GCC-regio. In de nabije toekomst zullen dealers worden gecontracteerd en aangekondigd in Saoedi Arabië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Kort hierop volgen dealers in Kuwait, Qatar en Oman. De uitbreiding van het aantal dealers zal gestaag plaatsvinden. Verwacht wordt dat vooral het Silvestris “Arrive & Drive” service pakket gretig aftrek zal vinden. Binnen deze serviceovereenkomst wordt de eigenaar ontlast van de zorgen omtrent onderhoud, stalling en schoonmaak van zijn Silvestris speed boat en kan hij zich beperken tot het genieten ervan.

Veelbelovende nieuwe producten
Vreman: “Silvestris heeft zich bewezen als innovatieve speler op de nautische markt, zowel technologisch als esthetisch, met zakelijke toewijding en uitzonderlijk vakmanschap. Onze klanten zullen dat op waarde weten te schatten. Daarnaast kijk ik uit naar de nieuwe producten zoals de 23’ Sports Tourer met open dek en de dubbelmotorige 31’ Sports Limousine die ongetwijfeld weer het nodige opzien zal baren. Al deze producten belichamen het Silvestris Aquamotive concept.”

Bron: Silvestris Aquamotive, 16-12-2009;