Exclusieve preview voor jubilerende Hiswa te water

Het 25-jarige jubileum van de HISWA te water gaat feestelijk gevierd worden met een exclusieve previewavond op maandag 1 september. Bovendien staat een flinke uitbreiding op de kade op stapel. Daarmee verstevigt de HISWA te water haar positie als Europa’s meest complete in-water bootshow eens te meer. De HISWA te water vindt plaats van dinsdag 2 tot en met zondag 7 september in Marina Seaport IJmuiden.

VIP-event
“Nieuw dit jaar is de previewavond die we daags voor opening van ons evenement gaan organiseren. De HISWA te water is een evenement met een absolute A-status. Daarnaast zijn watersport en jachtbouw belangrijke pijlers voor de Nederlandse economie. Watersport maakt bovendien steeds meer onderdeel uit van een ‘way of life’ binnen onze samenleving. Allemaal factoren die we met elkaar willen koppelen door het organiseren van een exclusieve previewavond voor exposanten, relaties, pers, politici en het bedrijfsleven. Dit initiatief hebben we in principe genomen vanwege de jubileumeditie, maar zal bij succes waarschijnlijk vast onderdeel uit gaan maken van ons evenement”, vertelt Farouk Nefzi, directeur HISWA Multimedia.

Uitbreiding
De uitbreiding die voor de HISWA te water gerealiseerd gaat worden, is te danken aan een akkoord van de gemeente Velsen en Marina Seaport IJmuiden om een groot gedeelte van de Kennemerboulevard bij het expositieterrein te mogen betrekken. Ook op het water proberen wij nog meer ruimte te creëren om boten een plek te geven. “De HISWA te water heeft sinds enkele jaren te maken met een wachtlijst en kon niet altijd alle verzoeken tot deelname honoreren. Nu kunnen we dus meer exposanten toelaten en daarmee wordt de komende editie groter dan ooit. Als nieuwe organisator van de HISWA te water hebben wij ambitieuze plannen voor de toekomst en een eerste goede stap is met deze uitbreiding gezet”, aldus Nefzi.

Compleet
De HISWA te water kenmerkt zich ieder jaar door een indrukwekkend aanbod van ruim 500 boten variërend in lengte van 7 tot 30 meter. Op de kade presenteren nog eens 150 exposanten hun nautische producten en diensten. “We hebben als HISWA te water een naam hoog te houden waar het de compleetheid van onze watersportbeurs betreft. Jachtbouwers en importeurs van seriegebouwde boten presenteren veelal hun totale range. Bouwers van (semi) custom-built jachten doen er alles aan om hun nieuwste modellen op tijd af te hebben voor de HISWA te water. Als eerste internationale bootshow van het najaar, zal de bootshow weer tientallen (wereld)primeurs tellen en daarin nemen we een onderscheidende positie in op de Europese kalender van watersportbeurzen”, vertelt Farouk Nefzi.

Ambitie
“De vooruitzichten voor de HISWA te water 2008 zijn in alle opzichten bijzonder gunstig. Veel exposanten hebben meteen na afloop van de vorige editie hun deelname voor dit jaar bevestigd en de inschrijvingen blijven binnenstromen. Opvallend is het grote aantal jachten dat is aangekondigd in het segment van 20 meter en langer. Uit alles blijkt dat de HISWA te water nog veel groeipotentieel heeft en dat gaan we de komende jaren zeker benutten. Niet alleen qua aanbod, maar ook qua uitstraling en internationalisering hebben we ambitieuze plannen.”

Bron: HISWA, 04-04-2008;