Extra 100 hectare beschikbaar op Maasvlakte 2

Door de toenemende vraag naar havengebonden logistiek vastgoed, heeft het Havenbedrijf Rotterdam nog eens 100 hectare land op de Maasvlakte 2 bestempeld als distributiepark. Dit ‘Distripark Maasvlakte West’ is op dit moment de enig beschikbare ‘greenfield’ locatie in de Rotterdamse haven.

Per direct beschikbaar
“Distripark Maasvlakte West is per direct beschikbaar voor uitgifte”, aldus Maarten de Wijs, business manager Distribution and Warehousing van het Havenbedrijf Rotterdam. “Er is veel interesse vanuit de markt. Het is dan ook een toplocatie voor zowel logistiek dienstverleners en verladers als vastgoedontwikkelaars en investeerders.” Het terrein is multimodaal ontsloten via de weg, het spoor en het water en bevindt zich op steenworpafstand van hoogfrequente deepsea- en shortseaverbindingen. Ook ligt het nieuwe Distripark heel gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland.

Bouwhoogte en milieucontouren
Het terrein is uitgeefbaar in stukken van diverse afmetingen. Dit, tezamen met dat er geen beperkingen aan de bouwhoogte zijn opgelegd, maakt het Distripark Maasvlakte West zeer geschikt voor de ontwikkeling van grootschalige distributie.