Falck Safety Services en Simwave gaan samenwerken

Falck Safety Services en Simwave slaan de handen ineen om de maritieme en olie- en gasindustrie van dienst te kunnen zijn met gecombineerde simulatie- en praktijktraining. Falck Safety Services verzorgt al ruim 30 jaar veiligheidstrainingen voor de offshore, maritieme en wind industrie. Simwave opent op 8 november het meest geavanceerde maritieme simulatorcentrum ter wereld. Klanten kunnen ervoor kiezen om eerst simulatietraining bij Simwave te volgen om dit vervolgens op een van de oefencentra van Falck Safety Services in de praktijk te brengen en vice versa.

Simwave heeft 59 simulatoren draaien op de nieuwe locatie in Barendrecht, waaronder twee full mission simulatoren. Een daarvan is uitgerust met een ‘floor projection system’, inclusief twee, met het stuurhuis geïntegreerde brugvleugels. Deze simulator is ook uitgerust met een cockpit bridge opstelling zoals op passagiersschepen, cruiseschepen en ferries. Naast diverse kleinere simulatoren voor o.a. sleepboten, offshore supply vessels en binnenvaartschepen, wordt er een machinekamersimulator ingericht.

Falck Safety Services is gespecialiseerd in het trainen van complete teams en crews die werkzaam zijn aan boord van offshore installaties en schepen. Scenariotraining biedt ook de mogelijkheid om praktijk– en simulatortrainingen in dezelfde periode te volgen. Dit levert een aanzienlijke besparing in trainingstijd op.

De samenwerking heeft betrekking op alle verplichte STCW (scheepvaart) en OPITO en NOGEPA (offshore) gecertificeerde veiligheidstrainingen. Op het nieuwe Falck oefencentrum, dat in Q2 2018 operationeel is, zal meer gebruik worden gemaakt van computersimulaties in de trainingen. De trainingen van Falck Safety Services en Simwave sluiten dan nog beter op elkaar aan.

Lees een interview met Joost van Ree van Simwave over het meest geavanceerde simulatorcentrum in de laatste editie van de Maritieme & Offshore Carrièrekrant.