Fast Ferry trekt record aantal reizigers

RETFastFerry

De Fast Ferry trekt dit jaar een record aantal reizigers. Het eerste half jaar reisden 25.000 mensen met het schip, vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 17.000. De Fast Ferry trekt veel toeristen die de bijzondere omgeving van de tweede Maasvlakte willen ontdekken. Dankzij het mooie weer dit voorjaar maakten veel fietsers en wandelaars gebruik van de Fast Ferry om dit unieke gebied te bereiken. Nu de zomervakantie in de regio Rotterdam begonnen is verwacht de RET nog meer reizigers op de Fast Ferry. Daarbij krijgen RET reizigers tot 10 augustus €1,50 korting bij inlevering van 10 OV Miles.

De Fast Ferry vertrekt vanuit Hoek van Holland en vaart naar de Maasvlakte. Het schip legt ook aan in de Pistoolhaven (Europoort) en de Scheurhaven op de Landtong van Rozenburg. Tijdens de overtocht vaart het schip tussen de grootste zeeschepen op weg naar Rotterdam of verre bestemmingen. Bij de halte ‘Landtong’ ligt een ruig, duinachtig gebied met vogels, bloemen, planten en soms ook zeehonden. Reizigers genieten van vergezichten en het nieuwe strand van de tweede Maasvlakte. De VVV van Hoek van Holland verstrekt nieuwe fietsroutes over onder andere de Maasvlakte.

De Fast Ferry vertrekt vanuit de Berghaven, op loopafstand van het NS station Hoek van Holland. Doordeweeks is de eerste vaart om 6.06 uur. Het schip vaart elk uur en de laatste vaart is om 19.06 uur. Voor meer informatie over de Fast Ferry en de vele activiteiten in de regio kan men elke maandag tot en met zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur terecht bij VVV Hoek van Holland of kijken op hoekvanholland.nl. RET reizigers die €1,50 korting willen ontvangen op een retour met de Fast Ferry melden zich aan op OVMiles.nl. Meer informatie over de vertrektijden en de route van de Fast Ferry is te vinden op www.ret.nl/fastferry.