FEADSHIP nieuw lid MSA

Vanaf deze week is jachtbouwer FEADSHIP lid van de MARIN Stakeholders Association (MSA). In het kantoor van De Voogt Naval Architects in Haarlem tekenden directeuren Otwin Günther (De Voogt) en Bas Buchner (MARIN) de contracten hiervoor in het bijzijn van MARIN Raad van Toezicht voorzitter Sjef van Dooremalen. Van Dooremalen: “De MSA is een unieke vorm van samenwerking tussen een kennisinstituut en het bedrijfsleven die alleen maar bij MARIN bestaat. Het geeft de sterke band aan tussen MARIN en de sector. We zijn blij dat daar nu ook een belangrijke Nederlandse jachtbouwer als FEADSHIP aan meedoet.”

De MSA werd in 2003 opgericht om de band tussen MARIN en de maritieme sector te versterken. Vanaf dat moment vormen de twaalf bedrijven (en de gemeente Wageningen) een garantiefonds voor het instituut. Ze doen ook actief mee in de MARIN adviesraad die naast de MSA leden bestaat uit wetenschappers en overheidsvertegenwoordigers (Defensie, I&M en EZ). De MARIN Adviesraad geeft richting aan het onderzoek bij MARIN, zodat dit optimaal is afgestemd met de behoeften van de maritieme sector.

MARIN directeur Bas Buchner: “We werken al heel intensief voor de werven van Feadship, maar dit richt de samenwerking ook op de lange termijn. De inbreng van deze belangrijke Nederlandse jachtbouwer in onze Adviesraad is essentieel voor de richting van ons onderzoek. We hopen zo als MARIN ook een bijdrage te leveren aan de successen van deze innovatie sector.”

De Voogt directeur Otwin Günther: “De stap past in onze strategie om ons als Feadship te onderscheiden op het vlak van technologische voorsprong. Daarvoor is een intensieve samenwerking met een kennisinstelling als MARIN essentieel. Wij dragen graag bij aan de richting van het onderzoek en de lange termijn stabiliteit van het MARIN. Die zijn nodig om ons als land en bedrijf internationaal te onderscheiden in deze competitieve markt.”