Finalisten PortXL programma 2016 bekend

  • binnenland

Op 8 maart hebben 19 haven gerelateerde startups een pitch gehouden voor een publiek met meer dan 160 mentoren en haven- en innovatie-experts een pitch gehouden om een plek te verdienen in het start-up acceletor programma van PortXL. Uiteindelijk zijn twaalf startups geselecteerd tijdens de Final Selection Days. Deze startups worden drie maanden lang begeleid, getraind en geadviseerd.

Het afgelopen jaar heeft het Havenbedrijf Rotterdam samen met internationaal erkende partners het start-up accelerator programma PortXL gelanceerd. Het team van PortXL scout innovatieve startups in de sectoren Transport & Logistiek, Energie, Chemie & Raffinage en Maritiem. Uit de ruim 1.000 ondernemingen werden 19 ondernemers geselecteerd om zich op 8 maart te presenteren. Op basis van deze presentaties hebben de volgende twaalf startups een plek in het PortXL programma voor 2016 verdiend: 10XL, StaffaIPI, Pingle, Addnovation, RanMarine, Portcall, Glöck-Tass, Lotebox, Vesselbot, Sailrouter, XYZ Laser Scanning en Fibersail.

Tijdens de Final Selection Days 2016 van PortXL warden verschillende concepten gepresenteerd: van sustainable solutions, tot het optimaliseren van logistiek, van marktplaatsen tot 3d printen en van onderhoud tot HR oplossingen.

Deze startups krijgen toegang tot wereldwijd prominente maritieme bedrijven zoals Van Oord, Damen, Boskalis en Vopak. Daarnaast biedt PortXL ze een kantoorlocatie op de ECE Campus, testfaciliteiten op het RDM en de kennis van het Rotterdamse Havenbedrijf. Tot slot zal een team van specialisten van First Dutch, Rabobank, Uniper, Heineken, Innovation Quarter en EY zullen de startups de komende drie maanden coachen op financiële aspecten, business development en ethiek.

Op 30 juni zullen de startups tijdens de PortXL Shakedown hun voortgang tonen.

Meer… PortXL

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten