Flinke vertragingen in Rotterdamse haven door cyberaanval

Op dit moment zijn er 5 containerschepen die voor de kade liggen en niet geladen en gelost kunnen worden, die schepen worden klaargemaakt voor vertrek, zo meldt het AD. Naar verwachting wijken zij uit naar andere bedrijven waar zij wel afgehandeld kunnen worden. Vrachtwagenchauffeurs worden verwezen naar Maasvlakte Plaza, een groot parkeerterrein op de Maasvlakte met een restaurant en douches.

APM heeft nog geen idee wanneer de containerterminals weer kunnen draaien. “We hebben nog geen specifieke horizon wanneer we weer kunnen opstarten”, laat directeur Pieter Hartog van de twee APM-terminals in de Rotterdamse haven weten aan het AD.

Verladers moeten rekening houden met vertraging
Verladers moeten hoe dan rekening houden met vertraging in de containerafhandeling, zo meldt evofenedex vandaag in een bericht. Verladers die gebruikmaken van de diensten van Maersk en bedrijven waarvan hun rederij APM Terminals aandoet, kunnen het best contact zoeken met hun rederij of logistieke dienstverlener voor de laatste stand van zaken voor wat betreft hun zending.

Kortgeleden heeft APM een filmpje gemaakt over hoe de automatisering werkt op de terminals:

Photo:

Related news

List of related news articles