‘Flying Arubies’ van der Velden en Visser verdedigen titel op Texel

  • binnenland

De Flying Arubies, de overall-winaars van 2014, komen op zaterdag 6 juni 2015 naar de Ronde om Texel om hun titel te verdedigen. Thijs Visser en Nicole van der Velden zullen, in een veld van 250 catamarans, de strijd weer aangaan in de 38e Ronde om Texel by Paal17 Events. Dit jaar kent de Ronde wederom een windsurfeditie, en uiteraard worden ook de Tocht om de Noord, de Horstocht en de Toplenzen Texel Dutch Open gevaren. 

Hard varen en het eiland rechts houden
Nicole van der Velden en Thijs Visser, de Flying Arubies, die onder de vlag van Aruba naar de Olympische Spelen in Rio de Janiero willen, besloten pas heel kort geleden dat ze hun titel komen verdedigen. Nicole: “Natuurlijk willen we onze titel verdedigen in de Ronde!  Maar we hebben zitten twijfelen, want qua planning kwam het eigenlijk helemaal niet zo goed uit voor ons…… Maar ja, die titel hè, en onze eer, dat is wat waard, dat kunnen we niet zomaar laten gaan. Dus gaan we er weer voor. We hebben het echt net besloten maar Texel…. here we come!”

Ook Thijs Visser, de zeiler die de Ronde in het verleden al eens uitlegde met de inmiddels legendarische woorden: “hard varen en het eiland rechts houden” kijkt uit naar zijn rol als titelverdediger in de Ronde dit jaar.

Related news

List of related news articles