Fotoboek ‘De Haven van Rotterdam vanuit de Lucht’

  • binnenland

‘De Haven van Rotterdam vanuit de Lucht’ is een fotoboek over het Rotterdamse haven- en industriegebied. Het tweetalige fotoboek (NL/Eng) geeft via 160 schitterende luchtfoto’s een indrukwekkend beeld van de dynamiek, de weidsheid en de veelzijdigheid van de grootste haven van Europa. Bedrijfsterreinen, containerterminals, raffinaderijen, chemische plants,olieopslagtanks  en distributiecentra. Alles lijkt logisch gerangschikt. Dat geldt evenzo voor het omvangrijke, vele honderden kilometers lange havennetwerk van wegen, rails en vaarwegen.

Fotograaf Izak van Maldegem van Sky Pictures vloog vorig jaar in de lente, zomer en de herfst vele uren op ruim 300 meter boven het havengebied. Vanuit zijn éénmotorige Cessna PH-PEJ schoot hij tijdens veel fotovluchten meer dan 2000 foto’s.

Van Maldegem: “Iedereen die  ooit bij helder weer tijdens een zaken- of een vakantiereis over Rotterdam is gevlogen zal de beelden herkennen.  Van boven ziet de haven er heel strak, overzichtelijk en georganiseerd uit. Precies als op de havenkaart. En dat is heel anders dan de wirwar van grote en kleine gebouwen, installaties, loodsen en kranen die op je afkomt als je door het havengebied rijdt.  Meer dan ooit besef ik nu ook de enorme omvang en oppervlakte  van Mainport Rotterdam.’

De foto’s zijn allemaal voorzien van korte verklarende teksten, geschreven door Jaap Luikenaar die zelf ruim twintig jaar in de haven heeft gewerkt.

Meer… Sky Pictures

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten