Fotowedstrijd: ‘Heden & verleden van het Noordzeekanaalgebied’

Het Noordzeekanaalgebied heeft een rijke historie en wat zien we daar nu nog van terug? Projectbureau Noordzeekanaalgebied organiseert een fotowedstrijd om de historische en hedendaagse betekenis van het Noordzeekanaalgebied een ‘gezicht’ te geven. Tot 1 juni kan iedereen foto’s insturen en zo kans maken op een mooie prijs.

De fotowedstrijd sluit aan bij het Festival Industrie Cultuur. Dit festival zet komende maanden het industrieel erfgoed van het Noordzeekanaalgebied en de Zaanstreek in de schijnwerpers.

Meedoen?
Voor de fotowedstrijd wordt gezocht naar foto’s die het heden en het verleden van het Noordzeekanaalgebied laten zien in combinatie met één van onderstaande categorieën:

  • Werken → Industrie, haven & bedrijvigheid;
  • Wonen → Huisvesting & leefomgeving;
  • Recreëren → Natuur, milieu & cultuur.

Per categorie worden er twee prijzen beschikbaar gesteld, een hoofdprijs en een eervolle vermelding. De hoofdprijs bedraagt € 500,- en de eervolle vermelding bedraagt € 250,-.

Iedereen die de identiteit van het gebied weet vast te leggen kan deelnemen en maakt kans op een mooie prijs. Uploaden van foto’s kan tot 1 juni op dewebsite van het projectbureau. Op de site vindt u ook meer informatie over de wedstrijdvoorwaarden en de prijzen.

Festival industriecultuur
De provincie Noord-Holland zet in 2015 het industrieel erfgoed van de Zaanstreek en het Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers. Festival Industrie Cultuur is een co-creatie met de Stichting Zaanse Industriecultuur. Met het Festival geeft Noord-Holland invulling aan het Europees jaar van Industrieel en Technisch Erfgoed. Van de historische windmolen & pakhuizen op de oevers van de Zaan tot de imposante staalindustrie aan de kust in Velsen. Industrie zit in het DNA van dit gebied, er heerst een echte industriecultuur. Het festival toont het oude industriële erfgoed van dit gebied, maar laat ook ruimte voor de industrie van nu en de wisselwerking met de hedendaagse samenleving. Vanuit verschillende en verrassende invalshoeken beleeft een groot publiek de industriecultuur in de Zaanstreek en het Noordzee kanaalgebied. Van april tot november laat een creatief en authentiek programma zien hoe de industrie en de samenleving zijn verweven in dit gebied.

Meer… Provincie Noord-Holland en www.festivalindustriecultuur.nl