Frank Tazelaar benoemd tot Managing Director APM Terminals Maasvlakte II

Frank Tazelaar (43) is per 1 september 2011 benoemd tot managing director van APM Terminals Maasvlakte II B.V. Tazelaar was implementatiedirecteur en later managing director a.i.

Nieuwe Terminal
Tazelaar gaat leiding geven aan de realisatie van de nieuwe, geautomatiseerde en meest geavanceerde terminal in het APMT-portfolio. De terminal wordt ingericht voor de behandeling van de nieuwste generatie containerschepen. Op het gebied van milieu en veiligheid zal de terminal een voorbeeldrol vervullen voor nieuwe terminals. Voor een snelle en efficiënte overslag van containers zullen op het terminalterrein optimale aansluitingen op het spoor-, weg- en binnenvaartvervoer worden gerealiseerd. De bouw van de terminal zal starten in de eerste helft van 2012. De nieuwe terminal van APMT is een van de eerste bedrijven op de nieuwe 2e Maasvlakte in de Rotterdamse haven en zal in 2014 de eerste schepen behandelen.

Carrièrepad
Frank Tazelaar werkt vanaf 2008 bij APM Terminals Maasvlakte II, waar hij als implementatiedirecteur verantwoordelijk was voor het terminalontwerp. Daarvoor was hij commercieel directeur van Svitzer Salvage B.V. Van 1999 tot 2005 werkte Tazelaar bij het Havenbedrijf Rotterdam onder meer in de functie van Directeur Containers, Breakbulk & Logistics. Tazelaar is afgestudeerd in de Chemische Technologie aan de Technische Universiteit Delft en heeft vervolgstudies afgerond aan het Centre of Petroleum Studies Oxford en een managementstudie aan business school INSEAD.

APM Terminals
APM Terminals Maasvlakte II is onderdeel van APM Terminals (APMT), de containerterminaldivisie van de AP Moller-Maersk Group. APMT opereert in een wereldwijd netwerk van havens, terminals en inland services met 24 duizend medewerkers in 63 landen. Sinds 2000 heeft APMT een terminal op Maasvlakte 1. Het kantoor van APM Terminals Maasvlakte II is gevestigd aan de Boompjes 40 in Rotterdam.

Meer… Maasvlakte2